Hallgassa élőben!
2021. 05. 15. 06:30 | [email protected]

Eusebio di Francesco, Peter Stöger, Roberto Donadoni, Okan Buruk, Murad Muszajev és Viktor Skripnik – a hírek szerint a Ferencváros eddig velük tárgyalt a bajnok kispadjáról. Úgy, hogy a csapatnak van vezetőedzője, úgy hívják, Szergej Rebrov, és a szerződése még él, csak a jövő nyáron, június végén jár le. Persze a helyzet bármelyik pillanatban változhat, lehet, lapzártánk után azt a szerződést felbontották, és az utóbbi mondatok már érvényüket vesztették, ez az ügy azonban attól még kevésbé lenne furcsa és érthetetlen. Már az is meghökkentően hangzott, hogy a bajnokság utolsó meccse után a sajtótájékoztatón Szergej Rebrov kifakadt azért, mert a klub a jövővel kapcsolatosan nem kereste őt, ami – ő mondta így – nem normális.

És nem akadt senki sem, aki megkérdezte volna: miért kellett volna őt keresni? A Fradi vezetői nyilván elégedettek a munkájával, a szerződése egy évig még él, változtatni nem akarnak, így legfeljebb arról érdeklődhetnének, hogy mik az ukrán szakember tervei 2022 júniusa után, az pedig nem kiemelt sürgősséget igénylő kérdés. Egy kapcsolatban nyilván annak kell beszélgetést kezdeményeznie, aki bármiben is el akar térni az érvényben lévő megállapodástól, legyen az időtartam, fizetés vagy bármilyen más feltétel.

Olvasva a naponta felbukkanó híreket a lehetséges utódokról, olyan megállapításokkal is találkozhatunk, hogy a Ferencváros még nem tett le Szergej Rebrov megtartásáról, úgy néz ki, az ukrán kezében van a döntés, ki tudja, mi jár a fejében. Nos, ennek sincsen sok értelme. Az előbb láthattuk, az edző legfeljebb kérheti a szerződése megszüntetését, és ha a klub nemet mond, akkor vagy fogcsikorgatva dolgozhat tovább, amit persze kár lenne erőltetni, vagy pedig vállalja az egyoldalú felbontás összes következményét.

Olyan szép sikerek után, amilyeneket a Fradi elért vele, ez bizony nagyon csúnya válás lenne.

A legkevésbé életszerűtlen azonban az, hogy a klub egyszerre megtartaná a vezetőedzőt és tárgyal tekintélyes nevekkel. Azzal kezdi, mondjuk, Donadoninál, hogy nézd, Roberto, ez lenne a feladat, ennyit fizetünk, de ha Szergej mégis marad, akkor felejtsd el az egészet. Aki ezt el tudja képzelni, az nem ismeri a profi sport világát, komoly edző, játékos és vezető így biztosan nem tárgyal. A Fradi pedig folyamatosan azt mondja, hogy nem mond semmit, pletykákat nem kommentál, pedig egyetlen világos mondattal rendet vághatna ebben a butaságokkal átszőtt kuszaságban. És talán még jókat nevet is az egészen.

Hozzászólások