Programkavalkád

2024.04.26. 10:20

Egészséghét csábítja mozgásra a kazáriakat, majális is színesíti a szombatot

Az egészséges életmód áll a hét során a hétköznapok középpontjában Kazáron. A lakosokat különleges kezdeményezéssel ösztönzik mozgásra az Egészséghét című rendezvénysorozat ideje alatt, amelynek szombati zárónapján több szűrővizsgálaton, illetve az azokkal egy időben zajló majális programjain is részt vehetnek az érdeklődők.

Veres Edina

Idén ismét megrendezik Kazár községében az Egészséghét című programsorozatot. A község Facebook-oldalán megjelent tájékoztatás szerint, a szervezők egészen péntekig várják a mozogni vágyókat, akik a Kisrét játszótér bejáratánál 17 és 19 óra között a sétájukért tombolajegyet vehetnek át. 

A bejegyzésből az is kiderült, hogy április 26-án, pénteken 17 órától a kézművesházban az érdeklődők Juscsákné Kovács Judit vezetésével a VTT – azaz vibrotaktilis technikán alapuló – tapaszokkal kapcsolatos bemutatót tekinthetnek meg. A program során ingyenes tesztelési lehetőség áll majd a látogatók rendelkezésére. Az esemény vendégelőadója Varga Sándor természetgyógyász lesz.

Az Egészséghét zárónapján, azaz szombaton 9 órától a település rendelőjét felkeresők vércukorszint- és vérnyomásmérésen, továbbá – dr. Magyari Ildikó bőrgyógyász szakorvosnak köszönhetően – bőrgyógyászati rákszűrésen vehetnek részt. Emellett a védőnő helyén nőgyógyászati rákszűrést végez majd dr. Al Ghaoui Nadim szülész-nőgyógyász szakorvos. A régi posta épületében Dancsáné Bozsik Bernadett „kezei között” érkezési sorrendben masszázst vehetnek igénybe az érdeklődők. A kulcsosházban véradásra nyújthatják karjukat a segíteni szándékozók.

Számos program kínál  kikapcsolódási lehetőséget

A község posztjából mindemellett arra is fény derült, hogy a szombati egészségügyi programokkal párhuzamosan, 10 órától majálist szerveznek a kis-réti játszótéren. Azok, akik kilátogatnak ez utóbbi helyszínre színes eseménykavalkádra bukkanhatnak. A felnőttek kispályás labdarúgásban, míg a gyermekek homokfociban bizonyíthatják rátermettségüket. 

Emellett ügyességi feladatok és népi játékok sora, rajzverseny, kutyás bemutató vagy épp kézműves foglalkozás egyaránt kikapcsolódási lehetőséget kínál majd. Emellett az érdeklődők bringóhintón „tekerhetnek” át a település utcáin, de a programokat 7-es rúgó verseny, kisvonatozási lehetőség és versenyautó bemutató is színesíti. A majálist a tombolahúzás zárja majd, amelyre a hét során mozgásra vállalkozók által gyűjtött

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában