Tájékozódási futás

2024.04.26. 15:54

Hétvégén rendezik a Nógrád Nagydíjat

Három nemzet félezer sportoló vesz részt a megmérettetésen.

Nool.hu

Félezren nevezés érkezett a Mátraszentimrén megrendezésre kerülő Nógrád Nagydíj tájfutó versenysorozatra

Forrás: Beküldött fotó

Szombaton és vasárnap három futam, közép-sprint és hosszútáv is szerepel azon nagyszabású nemzetközi részvételű sportági versenysorozat programjában, melyet a Salgótarjáni Dornyay illetve a Balassagyarmati Balassi BKSE egyesületei a Mátrában, Mátraszentimre sportpálya környékén bonyolítanak le.

A szervezők az előzetesen beérkezett, három nemzet több mint ötszáz versenyzőjének a nevezése alapján, az első futamversenyt szombaton 11 órától, majd néhány órás pihenést követően délután 15 órától egy sprintversenyt bonyolítanak le.

Vasárnap 10 órától egy igencsak kemény mátrai terep fogja várnia a hosszútávú küzdelemre érkező versenyzőket.

A Nógrád Nagydíjon három futam alapján vasárnap kora délután a sportpályán hirdetik majd ki a díjazással is együtt járó összetett, korosztályos eredményeket.

A sportági versenysorozaton a sportág iránt érdeklődők számára nyílt kategóriát, a legfiatalabbaknak közte a hátrányos helyzetűek gyermekeknek is lehetőséget nyújtanak a szervezők egy kis játékos tájfutó versenyre.

A hétvége két napján Pásztó és Mátraszentimre közötti főútvonalon illetve Mátraszentimre belterületén komoly forgalomnövekedésre kell számítani, még szombaton a sprintverseny ideje alatt a mátrai település belterületi útjain a tájfutók lesznek a főszereplők.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában