Nool.hu podcast

2024.04.19. 19:50

Élete a zene: a szakma legnagyobbjaival is játszott már a salgótarjáni billentyűs (podcast)

A salgótarjáni származású Pompor „Samu” László autodidakta zenésznek vallja magát, mégis egyre komolyabb szintekre ér el ebben a művészeti ágban. Mára az Alapi Power Band billentyűs-énekese, túl vannak az első saját albumukon, és egyre több koncerten nyílik alkalmuk szórakoztatni a közönséget.

Angyal Eszter

Egy szerencsés ember a testvérének gyakran nagyon sokat köszönhet. Pompor „Samu” László azon szerencsések egyike, akinél ez abszolút így van, ráadásul ő egy olyan dolgot köszönhet a testvérének, ami alapjaiban változtatta, vagy inkább formálta meg az életét: ez pedig nem más, mint a zene. Általános iskolás korában az ének tanteremben barátaival rátaláltak egy pianínóra, ő pedig nagyjából akkoriban jött rá, hogy a zenén belül ez az a hangszer, ami a leginkább vonzza őt.

Pompor "Samu" Lászlóval, az Alapi Power Band billentyűs-énekesével zenei munkásságáról és hétköznapi életéről is beszélgettünk
Pompor „Samu” Lászlóval, az Alapi Power Band billentyűs-énekesével zenei munkásságáról és hétköznapi életéről is beszélgettünk
Fotó: Angyal Eszter / Forrás: Hír FM Salgótarján

Bár testvére nem mélyült el ebben a világban, a pianínora pedig idővel lakat került, de Samu ekkor már biztos volt abban, hogy komoly dolga van a zenével, és már egészen fiatalon különféle formációkban játszott. Volt, hogy csak saját maguk, de bizony előfordult olyan is, hogy egyre nagyobb közönség szórakoztatására. Mára már hivatása lett a zene: billentyűs hangszereken és énekhangjával is szórakoztatja a közönséget, és azt mondja, nem telik el úgy nap az életében, hogy abban ne szerepelne zene.

Bár már a '90-es években is szerepelt salgótarjáni zenekarokban billentyűs-énekesként és saját partizenekarával, a Mr Sam Band-el is hosszú évek óta játszanak országhatárokon belül és kívül is, az igazi sikert talán mégis az ugyancsak salgótarjáni származású Alapi Istvánnal kötött barátsága hozta el számára. Az Artisjus- és Fonogram-díjas gitáros először az Elmondod Alapinak? című műsorba hívta meg, amelynek keretében Samunak a hazai zenei élet legnagyobbjaival volt alkalma együtt játszani, majd a gyümölcsöző közös munka eredményeképp ő lett az Alapi Power Band billentyűs-énekese is, akikkel egyre nagyobb sikereket könyvelhetnek el magukénak.

Pompor „Samu” László mesélt nekünk zenei munkássága részleteiről, szeretett családjáról, hétköznapi életéről és természetesen a koncertnaptárról is szó esett:

Korábban Frics Balázzsal, az Alapi Power Band perkásával beszélgettünk:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában