Hirdetés

2023.05.01. 06:00

Több családtagot is elvesztettem már emiatt, de engem sikerült megmentenie!

(x)

“Nagybátyámat és édesanyámat is elvesztettem a rák miatt. Sajnos anyai ágon hajlamunk van úgy tűnik, és túlságosan későn vettük csak észre mindkét esetben a bajt. Emiatt komolyan veszem a megfelelő felkészültséget, ahogy a rendszeres szűrést is. Legalább félévente megpróbálok eljutni a Szent Lázárba itt Salgótarjánban, de az elmúlt időben egyre nehezebb lett idős koromra ezt megoldani, és nem is mindig sikerül időpontot szereznem. Ezért is volt hatalmas segítség, amikor az ismerőseim ajánlották az AIP Derm alkalmazását, és az otthonom kényelméből tudtam elvégezni a szűrést. Rögtön meg is lett a haszna, és időben elkaptunk egy rosszindulatú foltot a jobb karomon. Két napon belül megkaptam az eredményt, ahogy az orvosom is. El is indulhatott a kezelésem, hála az égnek!” 

Újabb sikeres gyógyulást köszönhetünk a magyar fejlesztésű AIP Derm alkalmazásnak, és a mögötte álló orvosi csapatnak. A már itthon is elérhető, online bőrgyógyászati diagnosztizáló applikáció az otthonunk kényelméből képes elősegíteni a minél gyorsabb diagnózis és kezelési javaslat megszerzését. Mivel, az AIP Derm-hez elég egy okostelefon és internet, vagy egy asztali gép is, egész Nógrád megyéből elérhető, mindenféle probléma nélkül. Így a cég azt reméli, olyan településeken is elérhetővé teszik a profi bőrgyógyászati segítséget, ahol egyébként csak több hónap várakozással lehet időpontot kapni az állami ellátásban.

 

Tamás története is bizonyítja, hogy sosem lankadhat a figyelmünk, hiszen az egészségügyi rendszerünk sem veszi észre mindig a bajt. Éppen ezért örülünk az olyan fejlesztéseknek, mint amilyen az AIP Derm. Az applikáció lényege, hogy már egyetlen fotó segítségével is képes több száz bőrbetegség közül megállapítani a fennálló egészségügyi problémát, az orvosi adatbázisokkal integrált felhő alapú rendszere pedig azonnal eljuttatja a gép által előállított diagnózist egy szakorvosnak, aki 72 órán belül ellenőrzi azt. Így biztosak lehetünk, hogy a megfelelő kezelést kaphatjuk meg.

“El sem tudom hinni, hogy a mesterséges intelligencia már erre is képes. Páran lehet megijednek ettől, és aggódni kezdenek, én viszont az életemet köszönhetem ennek a technológiának. Butaság lenne lemondanunk ezekről a lehetőségekről, főleg akkor, amikor ugyanazt a minőséget kaphatjuk meg, csak alacsonyabb áron. Semmivel sem került többe a teljes folyamat, mintha magánorvoshoz mentem volna, sőt olcsóbb volt. Ez a fajta rugalmasság és sebesség megfizethetetlen, amikor az életünkről van szó.”

Igazat kell adnunk Tamásnak, valóban fel kell tennünk a kérdést: mi ér többet az egészségünknél? Minden harmadik emberből egy érintett bőrbetegségben, és érdekesség, hogy három bőrrákból egyet az orvosok kezdetben tévesen diagnosztizálnak. A rák túlélési aránya ráadásul késői felismerés esetén a nagyon magas több mint 98%-ról kevesebb mint 15%-ra csökken. Az időben kezelt bőrdaganatok viszonylag könnyen kezelhetőek, és rendkívül magas a gyógyulás aránya más daganatos betegségekhez képest. Akinél viszont már fordult elő bőrdaganat, nagyobb eséllyel alakul ki újabb, így fokozott bőrgyógyászati ellenőrzésre van szükség. Ahhoz, hogy egy tumort időben kezeljünk fel kell ismernünk azt.

Bízunk benne, hogy olvasónk története másokat is bátorítani fog arra, hogy kipróbálja az AIP Derm alkalmazását, és így még több alkalommal kapjunk el időben megelőzhető betegségeket. Nincs fontosabb az egészségünknél, és egy kis odafigyeléssel hatalmas lépéseket tehetünk az érdekében.

 

Címkék#hirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában