Nool.hu videó

2024.04.26. 14:30

Közös rendezvényen mutatkoztak be a nógrádi rendőrök és tűzoltók (videó)

Nógrád vármegyei Rendőr- és Tűzoltónapot tartottak Salgótarjánban péntek délelőtt, amely során az érdeklődők közelebbről is megismerkedhettek mindennapos feladataikkal.

Nagy Orsolya

Nagy érdeklődés kísérte a kutyás bemutatót

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

Diákok sokaságával telt meg a rendőrség és a tűzoltóság közös parkolója a vármegyeszékhelyen. Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy a rendőr- és tűzoltónapra látogatók találkozhattak a bűnügyi és a rendészeti szolgálati ág munkatársaival, de betekintést nyerhettek a feladataikba, valamint bemutatókat is láthattak. Hozzátette: emellett a rendőrség bűn- és balesetmegelőzési munkatársai is a helyszínen voltak, akik hasznos tanácsokkal látták el az érdeklődőket.

Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kiemelte, rendőrautót, rendőrmotort és rabszállító buszt is megtekinthettek a rendezvényen résztvevők. A katasztrófavédelem részéről pedig tűzoltóautó vonult ki és bemutatót is tartottak. Ráadásul ki lehetett próbálni azt is, hogy milyen egy oltási gyakorlat.

Mint a szóvivő fogalmazott, ezen túlmenően volt KRESZ vetélkedő, kutyás és fegyverzeti bemutató is. Utóbbi esetében mindenféle fegyverrel találkozhattak az érdeklődők, amelyeket a rendőrség használ, de más felszerelések is felsorakoztak, sőt még sokkoló is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában