Hallgassa élőben!
Fotó: L.B. / NMH

Pontot szerzett a Balassagyarmat, kiütéssel nyert a Berkenye és a Palotás

A 24. forduló mérkőzéseivel folytatódott hétvégén a megyei I. osztály pontvadászata.

Labdarúgás

Megyei I. osztály, 24. forduló:

Szécsény VSE–Pásztó SK 1–1 (1–0)
Szécsény, 60 néző, vezette: Béres K. (Szolik M.)
Szécsény: Csampa – Farkas, Pityi, Molnár, Komár (Szabó, 88.), Horváth, Szekeres (Kelecsényi, 88.), Fábián, Csizmadia, Kovács, Rónai (Langa, 77.). Játékos-edző: Kelecsényi Gábor.
Pásztó: Nagy – Almási, Kelemen D., Lipták, Molnár B. (Kresák, 71.), Molnár E., Holtner (Kovács, 46.), Kuji (Csépe I., 46.), Békési, Pócza, Laczkó (Kelemen K., 82.) Edző: Nagy Tamás.
Gl.: Rónai (21.), ill. Pócza (54.). Sárga lap: Molnár, ill. Békési, Holtner. Jók : az egész csapat, ill. Lipták, Kelemen D., Pócza.
A játékosok dolgát nagyban megnehezítette az időjárás, hiszen a mérkőzés nagy részében szakadt az eső és hideg szél is fújt. Ez nem hátráltatta a játékosokat, hogy egy igen izgalmas, küzdelmes és szórakoztató mérkőzést játszanak.
Kelecsényi Gábor: – A mecs-­csen nagyon motiváltan és egységesen játszottunk. A vendégek többet birtokolták a labdát, de a kontráinkból mi többször kerültünk a kapujukhoz. Azt mondhatom, hogy igazságos eredmény a döntetlen. Gratulálok a 16 éves Rónai András első felnőtt bajnoki góljához, a pásztóiaknak pedig további sok sikert.
Nagy Tamás: – Jól kezdtük a mérkőzést, csak egy hiányzott, a gól. Majd ahogy lenni szokott, egy szép egyéni szóló után mégis a hazaiak vezettek. A gól után a mérkőzést is majdnem elszúrtuk, szerencsére a kapusunk védett. A második félidőben gyorsan egyenlítettünk és tovább nyomtunk, de a hazai kontrák is veszélyesek voltak. Végül igazságos eredmény született. Jó meccset játszottunk, gratulálok mindkét csapatnak.

Palotás SE–Építők KC 8–1 (3–1)
Palotás, 50 néző, vezette: Urbán V.
Palotás: Damkó – Kotasz G., Jambrich S., Hadrik (Dallos, 65.), Tancsik, Kurcsik, Kotasz E., Veres (Szabó, 65.), Ocsovszki, Sipos (Mladoniczki, 61.), Török (Jambrich B., 71.). Edző: Jele Zoltán.
Építők: Hegedűs – Stark, Szabó (Berki, 77.), Gál, Hadusovszki, dr. Dániel, Tóth, Balla, Oroszi, Novák (Palotai, 65.), Oláh F. Játékos-edző: Berki Krisztián.
Gl.: Török (20., 29., 66.), Veres (34.), Dallos (73.), Ocsovszki (76.), Jambrich S. (84.) Hegedűs (öngól, 47.), ill. Balla (41.) Sárga lap: Ocsovszki, ill. dr. Dániel. Jók: az egész csapat, ill. Hadusovszki.
A végig nagyon sportszerű találkozón a hazaiak kitűnő csapatjátékkal és szebbnél szebb gólokkal ilyen arányban is megérdemelten szerezték meg a három pontot a mezőnyben időnként jól kombináló vendégekkel szemben. Urbán játékvezető egyedül is remekül látta el feladatát mindkét csapat megelégedésére.
Jele Zoltán: – Először is gratulálok a játékvezetőnek, aki egyedül is jól levezette az összecsapást, másodszor mindkét csapatnak, hogy ilyen sportszerű mérkőzést játszottak. A mai napon azt a futballt játszottuk, amelyet bármelyik megyei I. osztályú csapat ellen meg kellene próbálnunk, és ez csak önbizalom kérdése. Megérdemelten szereztük meg a győzelmet a sportszerű vendégek ellen, akiknek a jövőben több sikert kívánok!
Berki Krisztián: – Nem bírtuk fizikálisan felvenni a versenyt a hazaiakkal, akik megérdemelten szerezték meg a győzelmet. Gratulálok a palotásiaknak és további sok sikert kívánok!

Berkenye SE–Érsekvadkert SE 6–1 (5–1)
Berkenye, 80 néző, vezette: Kalmár P. (Szász K.)
Berkenye: Debre – Bábik (Rácz, 63.), Less, Keresztes, Kántor, Rottek, Hesz (Dömök, 70.), Mátyás, Fábri (Porvay, 63.), Greff (Bogdán, 77.), Balga. Edző: Mohácsi László.
Érsekvadkert: Deme – Varga M., Szenográdi, Fábián (Balla, 70.), Vachó (Balga K., 56.), Telek (Keresztes, 35.), Benyó (Bozsó, 70.), Balga L., Varga F. (Holman, 62.), Dávid, Pistyúr. Játékos-edző: Szenográdi Péter.
Gl.: Rottek (2.), Fábri (22.), Keresztes (24.), Hesz (42.), Balga (44.), Mátyás (65.), ill. Dávid (16.). Sárga lap: Hesz. Jók: Keresztes, Bábik, Rottek, Hesz, Balga, ill. Dávid, Pistyúr.
Az első játékrészben eldöntötték a három bajnoki pont sorsát a fölényben játszó hazaiak.
Mohácsi László: – Ma igazán jól játszott a csapat, felszabadultan, önbizalommal és eredményesen. Az első játékrészben egy hibától eltekintve magabiztosan és eredményesen játszottunk, a második játékrészben a játékunk tovább javult, ekkor az eredményességünk esett vissza, mivel számtalan nagy helyzetet kialakítottunk, amit ekkor már el is hibáztunk. Ma sikerült minden tekintetben felülmúlnunk a vendégeket, és így megérdemelten megnyernünk a mérkőzést. További sok sikert kívánunk a vadkerti csapatnak!
Szenográdi Péter: – A mai mérkőzésen teljesen szétestünk fejben. Megértem a fiúkat, ha ez már elő-elő jön, és tudom is, hogy így nagyon nehéz focizni és hétről hétre teljesíteni. Vannak olyan mérkőzések, amiket így is le tudunk hozni, a bajnokesélyes ellen viszont most „örülhetünk”, hogy csak ennyire volt jó, hiszen az eredmény ránk nézve hízelgő, mindenben felülmúltak minket, még a 3. félidőben is. Gratulálok nekik, látszik, hogy vannak fociszerető emberek Berkenyén, mi továbbra is magunk vagyunk, amikor vesztünk, meg nem megy a játék. Mohának kívánom, hogy végre nyerje meg a bajnokságot!

Diósjenő SE–Mátraterenye SE 2–3 (1–0)
Diósjenő, 120 néző, vezette: Kasza D. (Tamasi S., Derda D.)
Diósjenő: Szaszovszki – Haljárszki, Monostori L., Németh, Csabuda, Krajcsek, Monostori A., Dudás, Pincze (Oláh, 75.), Varga, Lami. Játékos-edző: Bőgér Dávid.
Mátraterenye: Oláh Tibor – Babka, Oláh Teofil, Miklós, Kerényi, Kotroczó (Znamecz, 63.), Lakatos, Bujtár (Adorján, 68.), Bartha (Novota, 82.), Domán (bozó, 90.), Kovács. Játékos-edző: Bujtár Tamás.
Gl.: Monostori A. (28.), Lami (69.), ill. Kotroczó (46.), Kovács (64.), Domán (67.). Sárga lap: Dudás, Németh, ill. Oláh Tibor, Babka, Oláh Teofil, Bartha, Znamecz. Kiállítva: Csabuda (90.). Jók: Haljárszki, Krajcsek, Monostori A., Lami, Németh, ill. az egész csapat.
Az első játékrészben a hazai csapat szerezte meg a vezetést, de a 67. percben már kétgólos előnyben voltak a vendégek. Összességében megérdemelten nyert a Mátraterenye csapata.
Bőgér Dávid: – Az első félidőben megszereztük a vezetést és még volt 2–3 lehetőségünk, hogy növeljük az előnyünket, ami sajnos nem sikerült. A második játékrészben próbáltunk váltani, de 25 másodperc elteltével kaptunk egy buta gólt, ami megfogta a csapatot. Kétgólos hátrányban még tudtunk szépíteni, de már egyenlíteni sajnos nem sikerült. A csapat előtt le a kalappal, mert mindent megtettek a pályán. A Mátraterenyének gratulálok a győzelemhez és további sok sikert kívánok nekik!
Bujtár Tamás: – Óriási gratuláció a srácoknak, nagyon fontos mérkőzést sikerült megnyernünk, úgy gondolom, teljesen megérdemelten. Sok sikert kívánok a Diósjenőnek a további mérkőzéseken!

Mohora SE–Nőtincs SE 2–1 (2–1)
Mohora, 80 néző, vezette: Kis Zs.
Mohora: Földi – Gál (Hugyecz, 73.), Benécs, Bartal, Szedlacsek (ifj. Mátyás Zs., 81.), Káposzta, Széles B., Széles G., Pistyúr (Rados, 89.), Lavkó, Rácz. Edző: Mátyás Zsolt.
Nőtincs: Árva – Gyuricza, Makkai (Kiss, 93.), Rodák, Hajdu, Bera, Németh, Somogyi (Tamis, 70.), Dancsó, Szunter (Nógrádi, 70.), Bánáti. Edző: Nyikos József.
Gl.: Szedlacsek (28.), Széles G. (34.), ill. Hajdu (31.). Sárga lap: Szedlacsek, ill. Rodák, Hajdu, Somogyi. Kiállítva: Széles G. (41.), ill. Bera (87.), Gyuricza (90.), Árva (92.). Jók: az egész csapat, ill. Hajdu, Bánáti, Rodák.
A mérkőzésre delegált játékvezető asszisztensek nélkül vezette a mérkőzést, amelyből fakadóan nem állt a helyzet magaslatán. Ettől eltekintve egy jó iramú mérkőzésen sikerült a három pontot begyűjtenie a hazai gárdának.
Mátyás Zsolt: – Rosszul indítottuk a mérkőzést, mert csupán húsz perc elteltével kezdett pontossá és lüktetővé válni a játékunk, aminek meg is lett az eredménye. A vendégek gyorsan kiegyenlítettek, de Széles Gábor remek szabadrúgásból elért góljával újra előnybe kerültünk, és a szünetre nyugodtabban mehettünk. A második játékrészben sajnos emberhátránnyal indítottunk, de ennek ellenére a csapat jól futballozott, és egy küzdelmes mérkőzésen megérdemelt győzelmet arattunk.
Nyikos József: – A mérkőzés nagy részében jól játszottunk, de a helyzetkihasználásunk gyenge volt ezen a napon. A játékvezetés finoman fogalmazva is kritikán aluli volt. Nem is értem, hogy milyen vezetők azok, akik egy megyei I. osztályú mérkőzésre egy játékvezetőt küldenek. Ez szerintem botrányos, és nagyon felháborító. Mindezek ellenére is csak magunkat hibáztathatjuk, hogy nem sikerült a pontszerzés.

Vasárnapi eredmények:

Karancslapujtő KSE–Rimóc SE 5–4

Szendehely FC–Héhalom SE 0–2

NB III., Keleti csoport, 36. forduló:

Balassagyarmati VSE – Mezőkövesd Zsóry FC II. 2-2

Tiszafüredi VSE – SBTC 2-1

Kézilabda

NB I/B., Keleti csoport:

Mizse KC – Balassagyarmati Kábel SE 36-29

NB II., Északi csoport.

Férfiak: Rákosmenti KSK – Csépe Salgótarjáni SKC 22-38

Nők: Ferencvárosi TC U22 – Csépe Salgótarjáni SKC 46-22

Hozzászólások

bilincsben
Több millió forintot csaltak ki nógrádi áldozatoktól a most elfogott unokázós csalók (videó)
hazai időjárás / 3 perce
Fokozatosan megszűnik a csapadék, máris visszatér a jó idő
A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 22 és 27 fok között várható.
páratlan lelet / 5 perce
Szülés közben ragadt a borostyánba egy 99 millió éve élt csiga és utódai
sokk / 9 perce
Eriksen maga kérte a társaktól, hogy játsszák le a meccset
anyagi problémák / 10 perce
Akár a letartóztatás árán is kinyitná színházait Andrew Lloyd Webber
környezetvédelem és újrahasznosítás / 11 perce
Tízből kilenc magyar támogatja a műanyagok visszaszorítását
ijesztően hagzik / 28 perce
Új vírus jöhet Angliából: támad a majomhimlő?!
nyári szünet / 29 perce
Gyerekzsivajtól lesz hangos Nógrád megye: korszerű játszótereken tölthetik a szünidőt a kicsik
Hegedűs Henrik