27°
24°
16°

Megyei csúcs is született

Győrben versenyeztek a balassagyarmati Vitalitás SE atlétái.

Győrben, az ­Olimpiai Sportparkban ­dobott új idei, egyéni, és egy megyei csúcsot a balassagyarmati Vitalitás­ SE nyolc kalapácsvetője.

A hajnali indulás ellenére is mindenki jól teljesített, és az időjárás is nekik kedvezett, illetve az olimpiai ­pálya és a jó hangulat is hozzá­járult a kiváló teljesítményekhez. A felkészülési versenyen elsőként­ a serdülő lányok léptek dobókörbe, akik három­kilós kalapáccsal versenyeztek. A nógrádiak közül Kormány ­Kinga idei legjobbját dobta (36,40 méter), amivel második helyezést ért el. Ugyanebben a korosztályban Budai ­Alina (­22,45 m) és Szlobodnyik ­Nóra (18,10 m) is helytállt életük első versenyén, harmadik és ­negyedik helyezést értek el. Ezután következtek a serdülő ­fiúk, akik négykilós kalapáccsal álltak dobókörbe. Szulcsán Dominik (44,83 m) és Tóth Balázs (42,11 m) új egyéni csúcsot állított be, amivel a hatodikként és hetedikként végeztek.

A női kalapácsvetés döntőjében négykilós szerrel Ódor Vivien (46,37 m) idei legjobbját dobta, amivel negyedik, Csernyík Dzsenifer (40,31 m) új egyéni csúccsal hatodik lett.

Jakus Dávid felnőtt megyecsúcsot dobott – Fotó: Vitalitás SE

Végül a férfi-kalapácsvetés döntője zárta a versenyt, ahol Jakus Dávid a 7,26 kg-os szerrel új megyei csúcsot dobott, ami természetesen egyben egyéni legjobbja is lett (58,51 m), ezzel negyedikként végzett.

– Szerencsére jó idő volt, és a kimerítő többórás utazás ellenére nagyon élveztem, hogy egy teljesen új pályán dobhatok – mesélte a Győrben negyedik helyen végző Jakus Dávid. – Az idei első versenyem februárban volt, így volt idő felkészülni erre a versenyre. Sok idő telt el a két verseny között, ezért már nagyon vártam, hogy újabb lehetőségem legyen megjavítani az egyéni csúcsomat. Nagy örömömre ez sikerült is, az eddigi legjobbamat, az 55,10 métert 58,51 méterre javítottam 7,26 kg-os kalapáccsal. Ezzel az eredménnyel sikerült megdöntenem a megyei csúcsot, amit 2012-től Vetró Gergő tartott 55,67 méterrel. A győri versenyen mindenképp szerettem volna nagyobbat dobni az eddigi csúcsomnál. Az edzéseken már többször is 60 méter fölé repítettem a kalapácsot, ezért picit sajnálom, hogy a győri eredményem nem hatos számmal kezdődik. Persze ennek az eredménynek is nagyon örülök, de úgy érzem, hogy ennél többre vagyok képes, és idén mindenképp szeretnék 60 méter fölé jutni a versenyeken is.

Hozzászólások

Botrány ide vagy oda
A magyarok továbbra is bíznak a dízelautókban
övé a sárga trikó / 12 perce
Manuel Belletti nyerte a Tour de Hongrie első szakaszát
Győzelmének köszönhetően összetettben is átvette a vezetést.
Nem volt véletlen / 1 órája
A genovai tragédia felelőseit keresik az olaszok
Hegymozgás / 2 órája
Északabbra vándorolnak az Alpok
elhúzódott munkálatok / 2 órája
Várnia kell a szabadságra a világ egyetlen albínó orangutánjának
Balassagyarmat / 2 órája
Édesapja miatt kötődik a palóc vidékhez Berecz András mesemondó
Sziládi Krisztina
Dohánypiac / 2 órája
A nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztos lesz Lázár János
modern köntösben / 2 órája
Klasszikus történetet mutat be Michael B. Jordan legújabb filmje