Támogatást nyújt a Magyar Falu

Szűkebb hazánk számos településének pályázata részesült kedvező elbírálásban a Magyar Falu Program keretében.

Ez utóbbi célja, hogy megállítsa a falvakból történő elvándorlást, javítsa a lakhatást, elősegítse a munkahelyteremtést, a munkába járás körülményeit, valamint a községek intézményi ellátottságát.

Az első eredmények szerint Kelet-Nógrádban Szuha több mint 10 millió forintot, Rákóczibánya mintegy 15 milliót, Kutasó csaknem 17 milliót, Kozárd közel 8 milliót, Kisbágyon 20 milliót, míg Dorogháza ugyancsak közel 20 millió forintot kapott a nemzeti és helyi identitástudat erősítésére a programban.

Ezen túl a történelmi egyházak által a helyi közösségi terek fejlesztésére is lehetőség nyílik. A program esélyt ad a helyi közösség fejlődésére, a szabadidős tevékenységek bővülésére, támogatja a szociális problémák megoldását, valamint segíti az egyházi és más közösségek közötti kommunikációt.

Ez utóbbira hét település nyert el támogatást Kelet-Nógrádban.

A bokori evangélikus egyházközség mintegy 17 millió forintot, a héhalomi római katolikus plébánia több mint 22 milliót, a hollókői római katolikus egyházközség csaknem 14 milliót, a lucfalvai evangélikus egyház 4 milliót, a mátraszelei katolikus plébániahivatal 15 milliót, a palotási római katolikus egyházközség 5 milliót, valamint a sóshartyáni római katolikus plébánia közel 15 millió forintot kapott.

Hozzászólások

összegzés
Orbán Viktor: az önkormányzati választásokat a Fidesz nyerte (videó)
súlyos incidensek / 5 órája
Drónozók veszélyeztették a repülőtér légiforgalmát
Teljes repülőtérzárat kellett elrendelni hétfőn és kedden az esti órákban, miután drónok repültek be a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér területére.
klasszis / 6 órája
Messi átvette hatodik Aranycipőjét
generációk / 7 órája
Megjelent Leslie Mandoki legújabb albuma
élvezhetőbb formában / 8 órája
Milyen nyelvtant tanítsunk?
Pályaválasztás / 9 órája
Tűzoltó leszel s katona: karrierbörzén szemezgethettek a nógrádi fiatalok
Veres Edina
Gyorsabb / 9 órája
Előnyt jelenthet a játékosoknak a Razer legújabb billentyűzete
személyes kötődés / 10 órája
Gyerekkorát idézi legújabb klipjével Rúzsa Magdi