Hallgassa élőben!

Szülő és szakember is fejleszti a személyiséget

– Az elmúlt évtizedekben mindig arra törekedtünk a képviselő-testülettel, hogy élhető falut alakítsunk ki. Hiszem és vallom, az a település, ahol nincsenek gyermekintézmények, civil szervezetek, ahol a harang hívó szava legalább hétvégén nem hívja az embereket a templomba, az halálra van ítélve. Mindig nagy hangsúlyt fektettünk a felnövekvő nemzedékre – mondta Velki Róbert, Magyargéc polgármestere.

A községben harmadik éve működik a Szécsény Térsége Humánszolgáltató Intézményfenntartó Társulás által működtetett Jelenlét Ház, amelynek a helyi önkormányzat helyet biztosított. A ház dolgozói, a szakemberek különböző formában nyújtanak segítséget a rászoruló, hátrányos helyzetű gyermekek, családok számára. A szakemberek a gyermekek készség- és képességfejlesztésével foglalkoznak, a védőnő, a háziorvos, a pszichológus a szülőket is ellátja hasznos tanácsokkal. A polgármester elmondta, hogy a házat kilencmillió forint értékben felújították, amelyhez a társulás nyolcmillió, az önkormányzat egymillió forinttal járult hozzá.

A 2006-ban alapított Gyermekházat a helyi önkormányzat működteti. Tevékenységükben kiemelt szerepet kap az egy–három éves korosztály óvodai életre való felkészítése. A gyermekek a szülőkkel közösen vesznek részt a különböző foglalkozásokon. Az óvónők és a dajkák nagy hangsúlyt fektetnek a játékos formában történő személyiségfejlesztésre.

– Nyolcosztályos iskolánkat a tankerület működteti, amellyel jó a kapcsolatunk. Egyedüli fájdalmunk, hogy csökkent a tanulók száma. Annak ellenére, hogy nem az önkormányzat a fenntartó, a tanulók és az ott dolgozó felnőttek is bekapcsolódnak a falu rendezvényeibe, aktívan részt vesznek a falu életében. Gyermekintézményeink vezetői, dolgozói lelkiismeretesen látják el a munkájukat, amivel elégedett vagyok – mondta a polgármester, majd hozzátette: – Hogy milyen lesz a holnap felnövekvő nemzedéke, az a családi ház, az oktatási intézmények és a község vezetőinek hatékony együttműködésétől függ. Mi azon vagyunk, hogy a gyermekeink egymást megértő, tisztelő, munkájukat szerető közösségi emberekké váljanak.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Sós vendégváró finomságok

Hozzászólások

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A tökéletes kókusztekercs receptje
Hirdetés
Black Friday a Mandinernél! – Ma 45% kedvezmény előfizetésre
három fődíjat is kiosztottak
Átadták Az Év Családbarát Vállalata díjakat
Férfi kosárlabda vb-selejtező / 3 órája
Portugáliai diadallal kezdtek a magyarok
A nemzeti csapat stabilan kézben tartotta a meccset, a hazaiak 2-0-nál voltak utoljára előnyben.
vadító idomok / 3 órája
Leheletvékony tangában sétálgat a világ legszexibb időjósa (videó)
vakcina / 4 órája
Egyre többen veszik fel a koronavírus elleni védőoltást Szécsényben
Szenográdi Ferenc
fehérben / 4 órája
A Kékesre megérkezett a havazás (videó)
nagy volt a baj / 4 órája
Dombóvári István és a kisfia is életveszélybe került a koronavírus miatt
Belgiumban mutatták ki / 5 órája
Európába ért az új dél-afrikai vírusvariáns, minden eddiginél fertőzőbbnek tartják
Figyeljünk oda! / 6 órája
Így lehet igazán fekete a Black Friday