27°
21°
10°

Szorobán és matek a kedvenc

Sorozatban gyűjt be előkelő helyezéseket az országos tanulmányi versenyeken Kerényi Dániel, a Páter Bárkányi János Katolikus Általános Iskola és Gimnázium negyedik osztályos tanulója.

Két éve az országos szorobánverseny döntőjén harmadik, tavaly a negyedik helyen végzett. Az idén részt vett az országos Dugonics András matematikaversenyen. A házi és a megyei fordulót követően a hatodik helyen került be az országos döntő tízes mezőnyébe, amelyre Piliscsabán került sor. A rendkívül nehéz szöveges feladatok megoldásában nagy jelentősége volt annak, hogy mennyire jó a diák szövegértése. Dániel két hellyel előrébb lépett, és a 4. helyen végzett.
A kitűnő tanuló fiú elújságolta, hogy kedvenc tantárgya a matematika, amin egy cseppet sem lepődtem meg, de szeret focizni és asztaliteniszezni is. A versenyre tanára, Horváth Zsuzsanna készítette fel, de sok feladatot megoldott otthon az édesapjával és az édesanyjával is. Dániel azonban továbbra sem ül a babérjain, készül a Tudásbajnokság megyei fordulójára és a szorobánversenyre.

Hozzászólások