Hallgassa élőben!

Nagyon fontos a közmunka, de aki akar, talál főállást

Endrefalván magas a munkanélküliek aránya. Csóriné Botyánszki Ágnes polgármester portálunknak elmondta, hogy a helyiek egy része közfoglalkoztatásban vesz részt. Több mint ötven emberre kapnak támogatást, és ezt teljes mértékben ki is használják.

– Nem új keletű a településünkön a munkanélküliség. Van érdeklődés a közfoglalkoztatásra. Olyan fiatal édesanyák is dolgozhatnak így, akiknek még túl kicsik a gyerekeik ahhoz, hogy más településre utazzanak munkavállalás céljából – fogalmazott a polgármester.

Hozzátette: sokan vannak, akik rendszeresen alkalmi munkával tartják el magukat és a családjukat, éppen ezért nem annyira rossz a helyzet, mint azt a statisztikai adatok mutatják. Akadnak, akik eljárnak a községből máshová, akár még Budapestre is, ha ott találnak munkát.

Mint mondta, a településen nagyon kevés olyan munkahely van, amit az önkormányzat finanszíroz, mert a költségvetés nem ad arra lehetőséget, hogy a közfoglalkoztatottakat főállásban alkalmazzák.

– Helyben is talál munkát az, aki keresi a lehetőségeket. Három cégnél is elhelyezkedhet. Van köztük olyan is, amelyik használt ruhákat dolgoz fel géprongynak. Leginkább alkalmi munkavállalókat keresnek, de a lehetőség így is adott az emberek előtt, hogy jövedelemhez juthassanak – mondta Csóriné Botyánszki Ágnes.

Balla Mihály országgyűlési képviselő a közösségi oldalán is leírta, hogy megtekintette az egyik ipari törlőrongyokat gyártó céget, ahol jelenleg hatvan helyi dolgozót alkalmaznak és a cég vezetője folyamatos bővítéseket tervez, amivel majd további munkahelyeket teremthetnek.

Hozzászólások

Csillagászat
Stadionméretű ballont küldenek a világűrbe
4 éve nem látta a lányát / 40 perce
Milliókkal tartozik kislányának Damu Roland
Hiába ígérte, nem gondoskodik gyerekéről. Látni sem akarja, nyolc hónapos kora óta nem fogta kézbe.
összefogás / 42 perce
Összefogott Gyarmat: kupakgyűjtéssel segítenek a rimóci SMA-s Jázminnak
L. J.
világméretű probléma / 1 órája
Chiphiány miatt ismét leáll a termelés a Mercedes-gyárban Kecskeméten
10 áldozat, 30 sérült / 1 órája
Hatalmas a felháborodás! Kiderült, mi okozta a szörnyű buszbalesetet a horvát autópályán
büntetés / 1 órája
Voltak intő jelei a tragédiának: kapott már jelentős összegű munkavédelmi bírságot a terenyei üzem
F. O.
Karrierváltók figyelmébe / 1 órája
IT területen gyors az előmenetel és magas a fizetés
egészség / 1 órája
Tízezreket mozgatott meg országszerte, sikerrel zárult a Magadért Sportolj! program