28°
24°
15°

Megvan 2017. legjobb ifjúsági fiú sportolója

Olvasóink szavaztak, a végeredményért kattintsanak cikkünkre!

Sorozatunk első részében azt kértük olvasóinktól, hogy segítsenek megtalálni, ki volt 2017. legeredményesebb nógrádi ifjúsági fiú sportolója.

Rengeteg szavaz érkezett, és sokáig fej-fej mellett haladtak a jelöltek. Az első helyet végül Reichardt Zalán atléta (Salgótarjáni AC) szerezte meg, aki a hegyifutó országos bajnokságon aranyérmet szerzett, míg az újonc fedettpályás ob 2000 méteres számában a negyedikként ért célba.

elől Reichardt Zalán a tavalyi fedett pályás bajnokságon (fotó: B.L.)

Nem sokkal maradt le tőle a második helyezett Czibolya Kristóf karatéka (Pásztó Shotokan Karate Klub), aki tavaly a JKA karate világbajnokság hetedik helyét szerezte meg, az írországi Limerickben. A 14 éves sportoló katában állt tatamira.

A képzeletbeli dobogó legalsó fokára Posta Krisztián erőemelő (Vitalitás SE, Balassagyarmat) került, aki a fekvenyomásban a RAW ifjúsági magyar bajnokságon második lett. Erőemelésben az ifjúsági ob-n az első, abszolút kategóriában a második helyen zárt. A junior ob-n másodikként, a felnőtt bajnokságon negyedikként zárt, míg a RAW ifjúsági ob-t megnyerte.

Csütörtöktől új szavazást indítunk, akkor majd a legjobb ifjúsági lány sportolók közül válogatni.

Hozzászólások