23°
30°
14°

Család és munkahely: egyeztethető a kettő

A nők munkaerőpiaci helyzetének javítása és a család összeegyeztethetőségének elősegítésére nőknek indul program Salgótarjánban: kedden nyilvánosan is átadták a Család és KarrierPontot az egyik intézményben.

Körmendy Éva Anna, a program szervezésében részt vevő alapítvány képviselője elmondta: cél többek között a szakképzetlen nők és anyák munkaerőpiaci helyzetének javítása olyan tanfolyamok biztosításával, amelyek megkönnyítik a munka világába történő visszailleszkedését.

– Olyan képzéseket fogunk indítani, amelyek sok oldalról fejlesztik a nők ismereteit, lesznek például nyelvi és kompetenciafejlesztési programok, illetve különféle tanácsadások is. Fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk a nők figyelmét arra, hogy megváltozhat az életük, ha segítséggel és továbbtanulással újra munkába állnak – mondta.

A képviselő kiemelte a család és a munka összeegyeztethetőségének fontosságát.

– A cél az atipikus foglalkoztatási formák elterjedése. Ilyen például a távmunka vagy a részfoglalkoztatás, ami sokat segíthet az édesanyáknak a munkaerőpiacra történő visszailleszkedésben.

A karrierpont heti húsz órában nyújt segítséget az érdeklődő családosoknak, a nyitvatartás további részében az érintett munkáltatókat várják majd.

Kiemelt fotónkon: Segíteni szeretnék a jövőben a nők elhelyezkedését – Fotó: N. D., NMH

Hozzászólások