Nógrádi kutyatámadás: negyedmilliót fizet az eb gazdája az áldozatnak

A Balassagyarmati Járási Ügyészség jóvátétellel eredményesen záruló közvetítői eljárás után megszüntette a büntetőeljárást azzal a férfivel szemben, akinek a kutyája a nyitva hagyott kertkapun kiszökve megtámadott és súlyosan megsebesített egy arra járó nőt.

A férfi tavaly augusztus 28-án gépkocsijával készült beállni az udvarára, amikor a nyitott kapun kutyája kiszökött, a járdán egy éppen arra sétáló nőt megtámadott és megharapta a bal lábszárát. A nő a harapás következtében súlyos, zúzódással és bevérzéssel járó sérülést szenvedett, melyet a későbbiek során meg is kellett műteni.

A tulajdonos tisztában volt azzal, hogy a kutyája harapós természetű és agresszív, mégsem gondoskodott arról, hogy az állat az utcára ne juthasson ki. Ellene súlyos testi sértés miatt indult büntetőeljárás, melyben kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését elismerte és kérte a közvetítői eljárás lefolytatását.

Ehhez a sértett is hozzájárult, ezért a Balassagyarmati Járási Ügyészség a büntetőeljárást felfüggesztette és az ügyet közvetítői eljárásra utalta. Ennek során a gyanúsított bocsánatot kért, elismerte felelősségét és sajnálatát fejezte ki a történtekkel kapcsolatban, emellett a megállapodásuk szerint 250.000 forint jóvátételt is fizetett a nőnek az elszenvedett traumáért.

A közvetítői eljárás így eredménnyel járt: a gyanúsított a bűncselekmény káros következményeit a megállapodásban jóváhagyott módon jóvátette, tevékeny megbánást tanúsított, ezzel büntethetősége megszűnt.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség ezért a büntetőeljárást a gyanúsítottal szemben megszüntette, a sértett kára így vádemelés nélkül megtérült; a mediáció emellett a bíróság tehermentesítését is szolgálta, mivel így nem kellett büntetőpert lefolytatni az ügyben.

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock)!

Hozzászólások

szponzorált tartalom
Hangolódjunk az őszre – káros szokásoktól mentesen
különlegesség
Egy ritka, 700 éves kínai tekercsfestményt árvereznek el
korrupció és kábítószer / 11 perce
Íme a gengszterbaloldal: Kocsis Máté a kispesti botrányról
A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának frakcióvezetője, a párt budapesti elnöke a Facebook-oldalán reagált a Hír TV Informátor című műsorában elhangzottakra.
Forma-1 / 17 perce
Hamiltont megbüntették, Bottas nyerte az Orosz Nagydíjat
Battle Royale programok / 17 perce
Miért annyira népszerűek az online harcolós játékok?
hajóval, vonattal és busszal is / 39 perce
Az októberi hétvégéken is lehet utazni Dunakanyar-napijeggyel
tisztújítás / 55 perce
Wladár Sándor maradt a Magyar Úszó Szövetség elnöke
segítettek a rászorulóknak / 1 órája
Tanszercsomaggal támogatott gyerekeket az Egyszülős Központ
felelősségteljes viselkedés / 1 órája
Szlávik János: nem igaz, hogy a maszk nem véd a fertőzés ellen