Összefoglaló

2023.05.29. 06:55

Medvék tartották izgalomban a nógrádiakat - ezeket olvastátok a legtöbben múlt héten

Összeválogattuk a hét legolvasottabb cikkeit nektek. Íme, ezek voltak az elmúlt 168 óra legfontosabb eseményei Nógrád vármegyében.

Nool

10. A medvék közötti konfliktusra figyelmeztetik a nógrádiakat

– A Karancsberényben észlelt fiatal medve átváltott egy másik területre – olvasható a témára szakosodott Nógrád megyei medvefigyelő Facebook-oldalán. Hozzátették: a Ságújfalu és az Etes közötti hegyen, a régi szeméttelepen, egy legelő víztározó tartályának a közelében látták az erdő szélén a vadállatot.

9. Állatok eltűnését jelezték a gazdák – már Nagylóc környékén járhat a medve?

Bejelentések érkeztek Nagylóc környékéről, hogy a település közvetlen közelében medvét láttak, a helyi gazdák több állat eltűnését is jelentették.

8. Mobilon riasztották a mozdonyvezetőt: szemből jön egy másik vonat!

Megyehatárunktól nem messze, a 81-es vasútvonalon két vonat egymással szemben közlekedett szerda délután, Zagyvaszántó térségében. Ötvenöt utasnak nyújtottak segítséget a helyszínre érkező tűzoltók a vonatpótló buszokra való átszállásban.

7. Menet közben fegyvert fogott egy nőre, majd büntetőfékezgetett is egy huligán Rétságon

Szerdán, a déli órákban Rétságon egy autós – áthágva a szabályokat – okozott zűrzavart a helyi közlekedésben. Miután ezt szóvá tették neki, fegyvert fogott a mögötte haladó jármű vezetőjére. A történtekről a közösségi oldalon számoltak be az érintettek. Az üggyel kapcsolatban megkerestük a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányságot is.

6. Vigyázat! Két medve kószál Nógrád területén

Egy Facebook-oldalon hívták fel a nógrádiak figyelmét, hogy szűkebb hazánk területén két medve is ólálkodik, fokozott figyelmet kérnek!

5. Káros lehet az orális örömszerzés – az egészségünk forog kockán a nógrádi dietetikus szerint

A gyorséttermek népszerűsége Nógrádban is töretlen, legfőképp a fiatalok körében. Azonban, ha rendszeresen csak ezeket fogyasztjuk és egyoldalúan étkezünk, akkor annak komoly egészségügyi hatásai is lehetnek.

4. Megvolt az első baleset a Salgó Rally-n 

Pénteken és szombaton rendezték meg a Salgó Rally etapjait Salgótarján vonzáskörében, amelyre rengeteg érdeklődőt vártak a szervezők. Már pénteken megtörtént az első baleset, a harmadik gyorsaságin történt az ütközés.

3. Valóban medve pusztít Karancskesziben? – szétmarcangolt állatok, félmilliós kár

A minap brutális vadtámadás történt Lászlóvölgyben, ahol feltehetőleg medve marcangolhatta szét a jószágokat. Az esettel kapcsolatban újabb információkat juttattak el szerkesztőségünkhöz.

2. Tényleg itt van! – először vették videóra a nógrádi medvét

A közösségi oldalon villámgyorsan kezdett elterjedni egy Etesen készült fénykép, amelyen jól beazonosítható a medve. Olvasónktól hétfőn délután egy videót is kaptunk a Kotroczó pusztán bóklászó vadállatról.

1. Nem játék! – medvét láttak Etesen, le is fotózták

Karancsberény, Mihálygerge és Karancskeszi után minap ismét medve kószálhatott szűkebb hazánkban. A közösségi oldalon villámgyorsan kezdett elterjedni egy Etesen készült fénykép, melyen jól beazonosítható a vadállat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában