Medveles

2023.05.23. 06:56

A medvék közötti konfliktusra figyelmeztetik a nógrádiakat

– A Karancsberényben észlelt fiatal medve átváltott egy másik területre – olvasható a témára szakosodott Nógrád megyei medvefigyelő Facebook-oldalán. Hozzátették: a Ságújfalu és az Etes közötti hegyen, a régi szeméttelepen, egy legelő víztározó tartályának a közelében látták az erdő szélén a vadállatot.

Gerhát Kaina

Mint írták, illetve portálunk is beszámolt már róla, Etesen egy másik medvéről is tudnak – amit olvasónk videóra is vett–, így előfordulhat a vadállatok közötti konfliktus. – Senki ne kockáztasson egy fénykép kedvéért! Az állattartókat pedig türelemre, higgadtságra és óvatosságra kérjük! Ne essenek pánikba, hiába a település közelsége, nem valószínű, hogy a medvék betérnek a faluba! – hívják fel a figyelmet a közösségi oldalon.

A napokban arról is beszámolt portálunk, hogy a „Nógrád megyei medvefigyelő” Facebook-oldalán hívta fel a lakosok figyelmét, hogy Karancsberényben és a mihálygergei Komravölgyi víztározó területén is medvét észleltek a helybeliek.

Előtte pedig egy karancskeszi gazda posztja borzolta a kedélyeket, aki arra gyanakszik, hogy törzskönyves juhait szintén medve marcangolhatta szét. A legutóbbi információink szerint a kárt félmillió forintra becsüli a férfi. A gazda felesége arról tájékoztatta portálunkat, hogy a héten felszerelték a vadkamerát is, hogy kiderítsék, milyen vadállat kószál valójában a környéken. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában