Észlelés

2023.05.19. 07:56

Vigyázat! Két medve kószál Nógrád területén

Egy Facebook-oldalon hívták fel a nógrádiak figyelmét, hogy szűkebb hazánk területén két medve is ólálkodik, fokozott figyelmet kérnek!

G. P.

Forrás: Pixabay

A „Nógrád megyei medvefigyelő” elnevezésű Facebook-oldalon péntek reggel tettek közzé egy bejegyzést, amelyben felhívták a lakosok figyelmét: ismét medve jár környékünkön. Mint írták, két jól elkülöníthető példányról is tudnak. 

Az egyik feltűnően világos szőrzetű és Karancsberény közelében ólálkodik, míg a másik egy idősebb, őszülő, feltehetően hím példány a mihálygergei Komravölgyi víztározó területét vette célba. A pénteki bejegyzésben kiemelték: a kiadós csapadék miatt nyomot nem találtak, de igazolt észlelésekről van szó.

Éppen a napokban írtunk arról, hogy a karancsberényi észleléstől alig 4-5 kilométerre fekvő Karancskesziben eddig ismeretlen fajú vadállat brutális módon szétmarcangolt juhokat. A helyszínen megtudtuk: a jószágok gazdája medvetámadásra gyanakszik, az anyagi kár pedig több mint 500 ezer forint.

Kiemelt képünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában