Medveles

2023.05.21. 10:44

Nem játék! – medvét láttak Etesen, le is fotózták

Karancsberény, Mihálygerge és Karancskeszi után minap ismét medve kószálhatott szűkebb hazánkban. A közösségi oldalon villámgyorsan kezdett elterjedni egy Etesen készült fénykép, melyen jól beazonosítható a vadállat.

P. K.

Mozgásban a medve

Forrás: Facebook

A cikkünkben látható fotó szinte már bejárta a Facebook-ot, egyik olvasónk pedig szerkesztőségünkhöz is eljuttatta a képet. Bár elmondta: nem ő készítette a fotót, hanem tudomása szerint az etesi vadőr, aki a Kotroczó-tó környékén kapta lencsevégre a medvét.

Valamit talált is a földön
Valamit talált is a földön
Forrás: Facebook

Épp a napokban számoltunk be arról, hogy a „Nógrád megyei medvefigyelő” Facebook-oldalán hívta fel a lakosok figyelmét, hogy Karancsberényben és a mihálygergei Komravölgyi víztározó területén is medvét észleltek a helybeliek.

Előtte pedig egy karancskeszi gazda posztja borzolta a kedélyeket, aki arra gyanakszik, hogy törzskönyves juhait szintén medve marcangolhatta szét. A legutóbbi információink szerint a kárt félmillió forintra becsüli a férfi. A gazda felesége arról tájékoztatta portálunkat, hogy a héten felszerelték a vadkamerát is, hogy kiderítsék, milyen vadállat kószál valójában a környéken. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában