Baleset

2023.05.24. 17:37

Mobilon riasztották a mozdonyvezetőt: szemből jön egy másik vonat! (frissítve)

Megyehatárunktól nem messze, a 81-es vasútvonalon két vonat egymással szemben közlekedett szerda délután, Zagyvaszántó térségében. Ötvenöt utasnak nyújtottak segítséget a helyszínre érkező tűzoltók a vonatpótló buszokra való átszállásban.

G. P., V. E.

Forrás: Nool

A Facebookon az eset kapcsán az a hír terjedt, hogy  a két vonat 100 méterre állt meg egymás előtt. Ezzel szemben a vasúttársaság szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye szerint pedig mintegy 800 méter volt a távolság.

Nagy Csaba, a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője portálunk megkeresésére elmondta: két vonat egymással szemben haladt Zagyvaszántó térségében szerda délután, emiatt a szerelvények nem tudtak továbbhaladni. A helyszínre a hatvani hivatásos tűzoltók érkeztek, akik mind az 55 utasnak segítettek átszállni a vonatpótló autóbuszra. 

A MÁV Zrt. megkeresésünkre közölte az eset pontos körülményeit. Az egymással szemben közlekedő vonatokkal kapcsolatban érdeklődésünkre kifejtették: hatósági vizsgálat miatt szünetel a vonatforgalom a Hatvan–Somoskőújfalu vonalon, Selyp és Apc-Zagyvaszántó állomások között. 

– A Hatvanból Somoskőújfaluba 15 óra 12 perckor induló személyvonatot Selyp állomásról, míg a Somoskőújfaluból Hatvanba tartó személyvonatot Apc-Zagyvaszántó állomásról egy időben elindították. Az eset észlelését követően a forgalmi szolgálattevők mobiltelefonon azonnal értesítették a mozdonyvezetőket, akik a vonatokat – egymástól mintegy 800 méterre – azonnal megállították – olvasható a tájékoztatásban.

Hozzátették: az utasok egyáltalán nem voltak veszélyben, anyagi kár nem keletkezett. Az eset kivizsgálása az érintett hatóságok bevonásával megkezdődött a helyszínen. A két vonat utasait a katasztrófavédelem munkatársai segítségével szállították át a pótlóbuszokra. A MÁV Zrt. továbbá rámutatott, hogy a két állomás között röviddel 18 óra után újraindult a vonatközlekedés, így a Hatvan–Somoskőújfalu vonalon késő estére helyreállhat a menetrendszerű vonatközlekedés.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában