Tornaszobával bővül az ipolyvecei óvoda

Az idei év legfontosabb feladata az óvoda fejlesztése lesz a határ menti településen, itt korszerű tornaszobát alakítanak ki.

Emellett több tervet is meghatározott 2020-ra az önkormányzat.

– Ráfér már a bővítés az óvodánkra – mondta Molnár János, a község polgármestere. – A közelmúltban örvendetesen gyarapodott a gyermeklétszám, ma már harminc ovisunk van, és az előzetes felmérések szerint ez szeptemberre tovább növekedik. A testnevelési foglalkozásokat a hideg, esős, illetve télies időben a nevelők eddig a művelődési házban tartották, ami nem éppen a legalkalmasabb erre a célra. Ezért pályáztunk a Magyar Falu Programban erre a nélkülözhetetlen fejlesztésre, és szerencsésen elnyertünk harmincmillió forintot. Ebből a forrásból alakítjuk ki a tornaszobát, szerezzük hozzá az eszközöket, lesz immár külön öltöző az óvónőknek és a dadáknak is, ráadásul a logopédus szakember szintén külön szobát kap. Remélhetőleg a beruházás ebben az esztendőben megkezdődhet.

Molnár János hozzátette, a képviselő-testülettel közösen további elképzeléseket fogalmaztak meg. Elengedhetetlen a temető ravatalozójának a felújítása, ahol mozgáskorlátozott illemhelyet építenek. A polgármesteri hivatal épületének külső-belső festése és tatarozása ugyancsak a tervek között szerepel.

Hozzászólások

tűzeset
Több tűzhöz is riasztották a tűzoltókat Nógrád megyében
Fedettpályás atlétikai vb / 28 perce
A megszerzett szabadkártyák jövőre is érvényesek lesznek
A halasztás miatt nem vesznek el az eddigi eredmények.
felelőtlen előzés / 40 perce
Öt év fogházbüntetésre ítéltek egy salgótarjáni férfit
Tippek, tanácsok / 43 perce
Hibák, amiket ne kövessen el szellőztetéskor
erre igent mondana / 49 perce
Eva Mendes tervezi a visszatérést
Magyar Mozgókép Szemle / 1 órája
Szabó István nem veszi át az életműdíjat
haláleset / 1 órája
Holtan találtak egy férfit Salgótarjánban
G. K.
Újabb előrelépés / 1 órája
Női labdarúgó-bajnokság indul Szaúd-Arábiában