Hallgassa élőben!

Hosszabbítást követően maradtak alul a tarjáni kosarasok

Hosszabbításban vérzett el a megyeszékhelyi gárda Óbudán.

A nyáron szinte teljes keretét kicserélő, s az alapoktól megkezdett csapatépítésben még némi lemaradásban lévő SKSE az NB I/B-s pontvadászat első fordulójában a Piros-csoportba frissen feljutott Óbudai Kaszások otthonába látogatott, s az idénynyitó első tíz perce, a mieink szándékaitól merőben eltérően, valóságos dobóparádét hozott.

A valamivel hamarabb lábra kapó házigazdáknál különösen Czura és a három triplát is elsüllyesztő Fekete villogott, míg a menetrendszerű védelmi megingásai miatt riválisától jobbára két-három pontos lemaradásban lépegető Szabó-legénység Dragasevics, Molnár Dániel, majd a remek, lendületes játékkal beszálló Molnár Marcell révén válaszolgatott (27–24). A kisszünetet követően azután lényegesen alacsonyabb csapásszámra váltottak a felek, ám továbbra is megmaradtak az addigi szerepek.

A piros-feketék mindazonáltal leginkább magukat okolhatták azért, hogy hosszú időre az „üldöző” státuszában ragadtak, mert bár védekezésükön valamelyest szigorítottak, támadásban ők is eléggé elbizonytalanodtak. Figuráikat rendszerint túl hosszúra nyújtották, ezáltal sokszor kerültek időzavarba, büntetők sorát hibázták el, s olykor közvetlen közelről sem sikerült betalálniuk a kosárba (44–38).

A nagyszünetről visszatérve ráadásul alaposan bekezdtek a továbbra is az igen agilisan kosárlabdázó Czura által vezérelt óbudaiak, akik a harmadik felvonás első hét percében mindössze két mezőnykosarat engedélyeztek vendégeiknek, s az utolsó rövid pihenőhöz közeledve, a mérkőzés során először, immár két számjegyű előnyt birtokoltak. Mindez viszont már a túloldalon is ébresztőként hatott, s 55–44 után az SKSE együttese, minden maradék energiáját latba vetve, hosszú hajrát nyitott.

A magukra találó tarjániak egy, főként Takács, a fiatal Monye Martin, valamint a Molnár Marcell–Dragasevics páros találataira alapozott 18–7-es futással foglalták keretbe a kisszünetet, s a záró(nak vélt) játékrész derekára utol is érték megtorpanó ellenfelüket (62–62). S noha az Armaghani-gárda a folytatásban Czibrus és Czura góljaival öt, majd négy ponttal is meglógott, az utolsó perc kezdetén, Dragasevics triplájának és Molnár Dániel duplájának köszönhetően, az eredményjelző hosszú idő után már ismét vendégvezetést mutatott. Az izgalmasan alakuló végjátékban azután Czura és Dragasevics gólváltásával 74–74-re alakult az állás, s mivel a hátralévő nyúlfarknyi időben mindkét gárda elpepecselt egy-egy potenciálisan meccsnyerő támadást, jöhetett a ráadás.

A hosszabbítást az addig gyakorlatilag értékelhetetlen produkciót nyújtó Peruncsics triplája nyitotta, a viharos meccskezdést követően a második húsz percben szintén észrevehetetlen Fekete gyors egymásutánban bevágott nyolc pontja pedig tulajdonképpen el is döntötte a két pont sorsát az extra öt percben jobban koncentráló Kaszások javára. A mieink erejéből 87–79 után már csupán némi kozmetikázásra futotta, így szoros vereséggel kezdte az új idényt Szabó Zoltán alakulata.

Saeed Armaghani: – Minden bajnokság kezdete nehéz, különösen egy újonc csapat számára. Nagyon nagy szívvel játszottunk az egész mérkőzésen, a harmadik negyedben azonban sok közeli dobást hibáztunk, amivel magunkra húztuk az ellenfelet. Azt gondolom, a Salgótarján egy nagyon jó csapat, és örülök, hogy győzelemmel tudtuk kezdeni.
Szabó Zoltán: – Rossz ritmusban kezdtük a mérkőzést, nagyon sok pontot kaptunk olyan szituációkból, amiket előre megbeszéltünk, hogyan kellene megoldanunk. A második félidőre szigorítottunk a védekezésen, viszont támadásban sokszor hibás döntéseket hoztunk, így nem tudtuk a rendes játékidőben a magunk javára fordítani a találkozót. A hosszabbítást azután ismét rossz felfogásban kezdtük, s ezt kihasználva a hazai csapat bebiztosította győzelmét. A tizenkét kihagyott büntető egy ilyen meccsen nem fér bele!

NB I/B, Piros-csoport, férfiak, 1. forduló:
Óbudai Kaszások–Salgótarjáni KSE 74–74 hu.: 89–84 (27–24, 17–14, 16–13, 14–23, 15–10)Rádl árok út, 75 néző, v.: Hervey, Nepp, Ntasis.
Kaszások: CZURA 31/6, FEKETE V. 28/18, Vas-Teplán 3/3, CZIRBUS 15, Horváth M. 2. Cs.: Kalassai 3/3, Ruják B. 2, Peruncsics 3/3, Bencsik 2, Vígh, Konta. Edző: Saeed Armaghani. Salgótarján: Karanfilovszki 5, Molnár D. 9/3, Dragasevics 24/6, Kuttor, TAKÁCS A. 15/3. Cs.: MOLNÁR M. 21/12, MONYE M. 8/3, Hargitai 2, Donakovszki, Bán. Edző: Szabó Zoltán.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A mézeskalács-recept, amit mindenki el fog kérni

Hozzászólások

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ez a legjobb ünnepi köret!
techcégek
Váratlanul lemondott a Twitter vezérigazgatója
Labdarúgás / 44 perce
Messi hetedszer kapta meg az Aranylabdát
A 34 éves csatár Robert Lewandowskit előzte meg a szavazáson.
Környezetvédelem / 1 órája
Megnyílt a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó
Változó étrend / 2 órája
Rénszarvasra vadászó jegesmedvét filmeztek le a Spitzbergákon
fantasztikus / 2 órája
Bombázó! Megmutatta lélegzetelállító dekoltázsát Gelencsér Timi
Második forduló / 2 órája
Súlyos vereség a franciáktól a férfi kosárlabda vb-selejtezőn
véradó / 3 órája
Díjjal ismerték el a tarjáni véradót, aki már több száz életet mentett meg
Gulyás Edina
Shakespeare klasszikusa / 3 órája
A Hamlet bemutatójára készül a Kolozsvári Állami Magyar Színház