13°
23°
12°

Büszkeségeink – a padban és a pályán is magas szinten teljesítenek

Több mint félezer fiatal érdemelte ki a 2017-es Magyarország Jó tanuló, jó sportoló díjakat, közülük a legjobbak a minap vették át oklevelüket az Agrárminisztériumban. Nógrád megye is szépen teljesített.

A 2016/17-es tanév mutatói alapján 524 (köztük egy fogyatékkal élő) fiatal érdemelte ki a Magyarország Jó tanuló, jó sportoló díjat. Közülük a különböző kategóriák legjobbjai, közel ötvenen vehettek részt az ünnepi díjátadón.

Az elismerést olyan diákok kapták meg, akik köznevelési intézményben 5-8., illetve 9-13. évfolyamos tanulók voltak, vagy nappali tagozatos felsőoktatási intézményben voltak hallgatók. A korcsoporttól függően a tanévben 4,8-as, 4,7-es vagy 4-es átlagot kellett elérniük, és emellett sportáguk országos bajnokságán, diákolimpiáján, vagy nemzetközi versenyén a legjobb hatban kellett végezniük.

A tíz díjazott egyetemista között volt a Salgótarjáni Dornyay SE válogatott kerettag tájékozódási futója, Fehérvári Dániel (TF) is.

Megyénkből az alábbi közép- és általános iskolások kapták meg az elismerést:

I. kategória: Bali Emese (SHKE, hegyikerékpáros, SÁI), Bali Sára (SHKE, hegyikerékpáros, atléta, SÁI), Kelemen Adél (Görbeország TE, cselgáncsozó, SÁI), Lénárt Lili, Mag Fruzsina, Mag Viktória, Nagy Szilvia (mindhárman Dornyay SE, tájékozódási futók, SÁI) és Ondrik Konrád (BVSC-Zugló, vívó, Nógrádkövesd, József Attila Általános Iskola).

II. kategória: Barta Luca (Trion SC, öttusázó, Bolyai János Gimnázium, St.), Kiss Liliána (GDSE, úszó, Táncsics Mihály Közgazdasági Szakközépiskola, St.) és Ódor Vivien (Vitalitás SE, atléta, Balassi Bálint Gimnázium, Bgy.).

Korábban több díjazott is mesélt portálunknak arról, hogy ők miként egyeztetik össze a sportot és a tanulást.

Kiemelt fotónkon: Barta Luca is a helyszínen vehette át a díjat – FOTÓ: NMH

Hozzászólások

Nyomás alatt
Jobbik-listavezető: szerdán dől el, ki lesz a párt EP-képviselője
Klímakatasztrófa / 27 perce
Gyurcsány: az erős Európa a DK-val még erősebb lesz
A DK politikusai azt az Európát akarják képviselni, amely megteszi az első lépéseket az Európai Egyesült Államok létrehozása felé.
Alázatosak maradnak / 36 perce
Fekete-Győr: a Momentum a magyar egészségügy pártja
Felvidék megingott / 55 perce
Szlovákiában az MKP és a Most-Híd nem szerzett mandátumot
Felemás reagálás / 1 órája
Az MSZP elnöksége vállalja a felelősséget, de nem mond le
Európai nemzet, európai ország / 1 órája
Orbán Viktor: a magyarok megbízást adtak a bevándorlás megállítására 
MSZP-Párbeszéd / 2 órája
Jávor Benedek: súlyos vereség az MSZP-Párbeszéd közös listás eredménye
Harakiri / 2 órája
Kudarctörténet: lemondott az LMP országos elnöksége