22°
27°
13°

Varázslatos a beszélő címlap

A 26 éves Hajas Ádám fiatal kora ellenére egy magazin ügyvezető tulajdonosa, aki mindig örömmel dolgozott, bárhová is sodorta az élet. Végül a média és a divat világában találta meg számításait, s önálló csapatával megalkotta a Harry Potter-­filmek mágikus világából ismert interaktív újságot is.

Hajas Ádám mátramindszenti gyökerekkel rendelkezik, az általános iskolát Szécsényben, a középiskolát pedig a salgótarjáni Madách Imre Gimnáziumban végezte. Aktívan tevékenykedett a gimnáziumi, majd a városi diákönkormányzatban, kutatómunkákba is bekapcsolódott. Mintegy félszáz tudományos versenyt nyert meg kémiatanára, dr. Juhász Béláné támogatásával. Más neves szakemberekkel is kutatott a Páris-patak szurdokában, részese volt a fatörzsbarlangok felfedezésének. A tanulás mellett nyolc évig versenytáncolt, először a Főnix TSE-ben, majd a salgótarjáni Medalion TáncSport Egyesületben, melynek alapítója is volt.

– Egyetemi tanár szerettem volna lenni, de időközben elvetettem ezt a tervet. Nyolc évvel ezelőtt a Budapesti Corvinus Egyetemen kezdtem nappali tanulmányaimat, mellette pedig a Szegedi Tudományegyetemen a levelezős képzést, amelyet a Szent István Egyetemen folytattam – emlékezett Ádám.

Választott szakjai azonban nem hozták meg a várt eredményeket, így Ádám a gazdaság és a vidékfejlesztés irányába kezdett kacsintgatni a Corvinus Egyetemen.

– Mindig sok dologgal foglalkoztam egyszerre, soha nem tudtam egy helyben maradni! Bekapcsolódtam az egyetemi újságírásba, amikor is D. Szekeres Ágnes sajtófőnök, főszerkesztő irányítása alatt való­sággal beleszerettem ebbe a világba – mondta.

Lelkében lakozik a világutazó

Hajas Ádám ereiben igazi világutazó vér csörgedezik, egy egész hűtőszekrénnyi mágnes jelképezi azokat a magyar és külföldi helyszíneket, amelyeket felfedezett. A Junior Expónak köszönhetően eljutott Brüsszelbe és az USA-ba, de magyar egyetemi és ifjúsági főszerkesztőként képviselte már hazánkat Olaszországban, Bulgáriában, Németországban, Izraelben is egy nemzetközi pályázat jóvoltából. Ádám elárulta: mindig imádta a felhőkarcolókat, s nem titkolt vágya, hogy Amerikában telepedjen le és megvalósítsa az &U-val tervezett további álmait.

Emellett gyakornokként dolgozott a kormányzati kommunikációnál is, majd 2012 és 2014 között az egyetemi médiaközpont vezetője lett. Ezt követően egy közéleti konferencián megismerkedett a Marquard Média Magyarország ügyvezetőjével, Margaret Ann Dowling­gal, akinek segítségével 2013-ban létrehozták az első felsőoktatási stílusmagazint, a Corvinus Offline-t. A kreatív gondolkodó három éve a független médiacsapatával és a Marquard Média Kiadó mentorálásával megalkotta az AndYou (&U) Magazint, amelyből azóta tizenöt nyomtatott lapszám látott napvilágot. Saját cégét – az And­You Media Hungary Kft.-t – társaival 2016 májusában alapította. A cég indulásában egy szintén nógrádi születésű befektető segített.

– Az &U nem egy újság, ez egy életérzés, egy szimbiózis, a logó betűkombinációja is ezt szimbolizálja. Célja az, hogy újra­definiálja a médiáról kialakult képet a fiatalok számára az inspiráció és az értékteremtés eszközeivel. Olyan világmárka építésére törekszünk, amely a legújabb trendeket közvetíti, és valódi, innovatív gondolatokat ébreszt az új generációk egyéniségeiben. A magazinok úttörői szeretnénk lenni, ezért jövőbeli technikai újdonságokat vezettünk be az offline és az on­line kommunikációs platformok összekötésében – mondta.

– Először 2016-ban Egerben, a Junior Expón mutatkoztunk be a magazinnal. Spontán kibukott belőlem egy nyilatkozat, hogy életre fogom kelteni a magazin képeit! Ezt követően tavaly illő volt visszatérni a helyszínre a beváltott ígérettel!

Végül a mozgócímlap, amelynek fotói a Harry Potter-filmek mágikus világát idézik, első díjat kapott a fiatal vállalkozók versenyén. A varázslat csupán egy mobilapplikációban rejlik, amely az okostelefon kameráján keresztül felismeri a címoldalt, s különféle effektekkel életre kelti annak szereplőit. A megmérettetésnek köszönhetően a cég három éven keresztül a Junior Expo arca lesz. Új feladat elé is néz az idei versenyen, márciusban ezúttal nem a vállalkozók, hanem a zsűri székében foglal majd helyet.

Ádám már 18 éves kora óta önellátó. Mint mondta: szerinte a siker bennünk van, mert egy álom csak akkor válhat valósággá, ha teszünk is érte. Mindenekelőtt abban hisz, hogy kellő tudatossággal, kitartással és szorgalommal bárki sikeressé válhat az életben.

Kiemelt fotónkon: Hajas Ádám (jobbról a harmadik) munkája és kitartása eddig szép sikereket hozott – Beküldött fotó

Hozzászólások

Putyin-Trump csúcstalálkozó
Pozitívan értékelte a Helsinkiben tartott csúcstalálkozót az orosz és az amerikai elnök
egyetemista mata hari / 2 órája
Az Egyesült Államokban vádat emeltek egy kémkedéssel gyanúsított orosz nő ellen
A 29 éves Maria Butinát a hét végén tartóztatták le, és nem kapott lehetőséget arra, hogy óvadék ellenében szabadlábon maradhasson.
inárcs / 3 órája
Mészárlásra készülhetett a késelő
Hihetetlen / 4 órája
Ismét kigyulladt a szeméttelep Salgótarjánban
félelem / 5 órája
Elszabadult óriáspókok miatt retteg egy egész város
szereti a kihívásokat / 5 órája
Ronaldo: történelmet akarok írni a Juventusszal
gyógyul a legjobban kereső színész / 5 órája
Így sántikál balesete után George Clooney (videó)
áttörés / 5 órája
Ezentúl az iráni nők is látogathatják a focimeccseket