21°
28°
18°

Tűzifa helyett fabrikettet kapnak a rétságiak

Legutóbbi ülésén tárgyalta a képviselő-testület a gázdíjkedvezményben nem részesülő háztartások fűtőanyag-támogatással kapcsolatos kérelmeihez fűződő önkormányzati feladatokat.

A városban tavaly október 15-ig összesen 98 igénylés érkezett, amelyből hatot jogosulatlannak ítéltek. Az ajánlatok feltérképezését követően a testület úgy döntött, hogy a tűzifa helyett a fabrikettbeszerzést javasolja, főként a magasabb fűtőérték miatt. Így a családok a 12 ezer forintos támogatás által 160 kilogramm fabriketthez jutnak. Ehhez azonban módosítani kell az igénylésen, amit a minisztériumi rendelkezés egyszeri alkalommal biztosít, és az adatlapokat a kérelmezőknek legkésőbb február 27-ig kell visszaküldeniük a polgármesteri hivatalba.

Azok számára, akik a propán-bután gázt választották, a település északi határában lévő benzinkúton nyílik lehetőség majd két alkalommal ingyenes palackcserére, míg a harmadik váltás kedvezményes, készpénzes részösszeg-fizetéssel történhet meg, így a beszerzés helyben megvalósulhat.

Hozzászólások