Hallgassa élőben!

Megemelnék a minimálbért, a nyugdíjat és a családi pótlékot

Gyalog, illetve tömegközlekedési eszközön járja körbe az országot Székely Sándor parlamenti képviselő.

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) politikusa szerdán reggel érkezett a megyeszékhelyre. A Fő téren Krizs Norberttel és Barta Lászlóval, a mozgalom megyei képviselőjelöltjeivel tartott sajtótájékoztatót.

Székely Sándor az országjárás ötletével kapcsolatban elmondta: a járvány mérséklődése után személyesen is szeretnének találkozni az emberekkel, hiszen a pártjuk csak 2020 márciusában alakult.

– Úgy érezzük, hogy a vidék el van hanyagolva. A politikusok nagy dolgokról beszélnek a városokban, de ritkán mennek az emberek közé. Mi elhatároztuk, hogy a városok mellett több kisebb településre is ellátogatunk. Nógrád az első célállomásunk, jártunk már Zabaron, a megyeszékhely után pedig Somoskőújfaluban, míg csütörtökön Karancslapujtőn és a Drégelypalánkon leszünk jelen – mondta Székely Sándor.

Balról: Barta László, Székely Sándor és Krizs Norbert
Fotó: L.B. / NMH

Az országgyűlési képviselő kifejtette: céljuk, hogy kiharcolják a 250 ezer forintos nettó minimálbért az embereknek. Emellett el szeretnék érni az 50 ezer forintos nyugdíjemelést, valamint a gyermekenkénti családi pótlék 50 ezer forintra növelését.

– Elképesztőnek tartjuk, hogy az emberek többsége a rendszerváltás után hónapról hónapra él, és két-három munkahelyen kell dolgozniuk azért, hogy normális fizetésük legyen, ami fedezi a kiadásaikat. A nettó minimálbér emelésével kapcsolatban aláírásgyűjtésbe kezdtünk. Az íveket eddig több mint 50 ezer ember látta el kézjegyével. A tervek szerint szeptember 11-ig fogjuk gyűjteni a szignókat, amelyek száma a kezdeményezés végére elérheti akár a 250-350 ezret – hangsúlyozta Székely Sándor.

Krizs Norbert, a párt Nógrád megye 1. számú választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje a megyeszékhely mellett a kistelepülések fejlesztését is kiemelten fontosnak érzi. Mint mondta, boldog és elégedett embereket szeretne látni a községekben és Salgótarjánban egyaránt.

Hozzászólások

Hirdetés
Digitális tudásfejlesztés jelentős állami támogatással
családok a fókuszban
Magas szintű résztvevőkkel indul csütörtökön a 4. Budapesti Demográfiai Csúcs (videó)
gyakorlat / 1 órája
Videón, ahogy szédítő magasságban gyakorlatoztak a nógrádi tűzoltók
Szituációs begyakorló gyakorlaton vett részt a salgótarjáni és a bátonyterenyei tűzoltóság állománya szerdán, amely felkészítette őket, hogy valós tűzeseteknél eredményesebben avatkozhassanak be.
sejtelmes / 2 órája
Húha! Vasvári Vivien nem vett fel melltartót az átlátszó csipke alá
nem mindennapi élmény / 3 órája
Tanteremben tartott előadást a Zenthe színház társulata
Csongrády Béla
hitvallás / 3 órája
A megbízhatóság a legfontosabb a szécsényi vállalkozó életében
Sz. F.
iskolakert / 3 órája
Mezítlábas gyalogösvényt és sünlakot is építettek a diákok Dorogházán
Gulyás Edina
Forbes / 4 órája
Már nem Lionel Messi a világ legjobban kereső labdarúgója
Trump még kérdés / 4 órája
Szánthó: Budapestre jöhetnek a legnagyobb kaliberű amerikai konzervatívok