Bűnügyek 2023

2023.12.30. 15:35

Ezek voltak 2023 legmegrázóbb bűnügyei Nógrádban

Összegyűjtöttük, miről szóltak a hírek Nógrádban 2023-ban. A bűnügyekből szemezgettünk, íme a legolvasottabb esetek listája:

Nool.hu

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 éves férfi ellen, aki egy salgótarjáni presszóban kinézett 70 éves áldozatát meglopta, majd az értékek megtartása érdekében bántalmazta is.

A Pásztói Járási Ügyészség vádat emelt egy 38 éves, jelenleg bűnügyi felügyeletben lévő férfi ellen, aki falubelijéhez tört be és lopott el nagy értékű árucikkeket, melyek egy részét értékük töredékéért eladta.

Egy postai kézbesítő sérelmére elkövetett rablás miatt folytatott eljárás részleteiről, a gyanúsítottak beazonosításáról és elfogásáról tartott sajtótájékoztatót a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A balassagyarmati férfi december 15-én a déli órákban otthonában szóváltásba keveredett a feleségével, majd egy késsel mellkason szúrta a nőt. A sértett ezt követően kimenekült az ingatlanból és segítséget kért, eközben a férfi önmagát is megsebesítette. 

Befejeződött a bűnügyi nyomozás a még 2009-ben eltűnt és meggyilkolt diósjenői lánytestvérek ügyében.

Hálapénzt fogadott el egy ismert nógrádi orvos, ezért csütörtökön rendőrök jelentek meg a kórházi rendelőjében, és asszisztensével együtt el is vitték az intézményből.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványára a bíróság letartóztatott egy 33 éves nagyoroszi férfit, aki szüleit és testvérét késsel fenyegette meg, majd bántalmazta is őket.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 43 éves nyugat-nógrádi férfi ellen, aki egy gyermeknek mutogatta magát egy kisboltban.

A Pásztói Járási Ügyészség vádat emelt egy 31 éves pásztói férfi ellen, aki egy vita során súlyosan bántalmazta 43 éves ismerősét, akár börtönbüntetés is várhat rá. Acélbetétes bakanccsal rúgta fejbe a sértettet.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy 32 éves kelet-nógrádi nő ellen, aki az élettársával történt veszekedés során az őket szétválasztani igyekvő ismerősét véletlenül háton, élettársát pedig hason szúrta.

Egy kábítószerrel kereskedő bűnbanda tagja volt az a salgótarjáni férfi, aki élettársával együtt új pszichoaktív anyaggal kereskedett. A bűnözőkre összehangolt akció keretében csaptak le a rendőrök.

A Nógrád és a Heves vármegyei rendőrök fogták el azt a 32 éves férfit, aki súlyosan bántalmazott egy Jobbágyiban élő idős nőt és más súlyos bűncselekményeket is elkövetett.

A salgótarjáni Acélgyári úton holtan találtak egy férfit. Gyilkosság áldozata lett a 44 éves férfi, a rendőrök őrizetbe vették a gyanúsítottat.

140 rendőr, 17 helyszín, 40 lefoglalt elektronikai eszköz, több mint 5 terrabájtnyi kimentett adat. Ez a mérlege annak a rendőrségi akciónak, amit ismét a gyógyeszközökkel kapcsolatos visszaélések ügyében hajtott végre a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda. Az ügynek nógrádi érintettjei is voltak.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 46 éves nyugat-nógrádi férfi ellen, aki éveken keresztül terrorizálta feleségét, gyakran három gyermekük előtt.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 29 éves budapesti férfi ellen, aki társaival számos idős sértettől csalt ki nagyobb összegeket különböző valótlan történeteket előadva nekik.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség terrorcselekménnyel fenyegetés miatt emelt vádat egy 30 éves kelet-nógrádi férfival szemben, aki az ORFK segélyhívó központját felhívva úgy akart kikényszeríteni egy rendőrség intézkedését, hogy a helyi dohánybolt eladójának leszúrásával és az üzlet kirablásával fenyegetőzött.

Elképesztő fosztogatás története terjedt el a Facebookon. Ismeretlen elkövetők a villamosvezetékeket, a fürdőkádat, sőt még a mennyezetet is kilopták a varsányi Dankó utcában található házból. A tulajdonos feljelentést tett, a rendőrség nyomoz.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség indítványára a legszigorúbb személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés elrendeléséről döntött a bíróság annak a 30 éves kelet-nógrádi férfi ügyében, aki ellen több súlyos bűncselekmény gyanúja miatt nyomoznak.

Illegális vadászathoz használt eszközöket, vadhúst és trófeát, valamint egy fegyvergyűjteményt is lefoglaltak a nógrádi rendőrök

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt két Kelet-nógrádi férfi ellen, akik Mátraverebélyben egy buszra várakozó férfit akartak kirabolni, akinek sikerült elmenekülnie, de eközben a segélyhívót is felhívta, így a két útonállót elfogták.

A rendőrök elfogták azt a 46 éves férfit, aki egy szécsényi üzletben részegen felpofozta a boltost.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt azzal a 31 éves férfival szemben, aki úgy bántalmazta élettársát, hogy annak kezében volt az alig két éves gyermekük.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 45 éves szlovák állampolgár ellen, aki Szlovákiában megvásárolt – főként állatoknak szánt – gyógyszereket árult az interneten magyarországi vásárlóinak.

Életveszélyt okozó tettlegességig fajult egy polgári peres vita Balassagyarmaton. A középkorú férfi fényes nappal, a nyílt utcán késelte meg a város központjában a vele haragban álló fogorvosnőt. Most az elkövető elismerte tettét.

Közérdekű munkára, ezen felül pedig komoly összegű bűnügyi költség megfizetésére ítélte a Balassagyarmati Járásbíróság a 2-es főút mentén rendszeresen kóborló szamarak tulajdonosát, egy nyugat-nógrádi állatorvost.

Hiába a közösségi összefogás, a több száz Facebook-megosztás, a nőtincsi család kutyája, Bolyhos holtan került elő. Valaki brutális módon kivégezte.

Megszületett az elsőfokú ítélet a salgótarjáni hajléktalan gyilkosság büntetőügyében a Balassagyarmati Törvényszéken: az elsőrendű vádlott tényleges életfogytiglant kapott, míg élettársa, a másodrendű vádlott tíz év börtönt.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség vádat emelt azzal a pásztói házaspárral szemben, akik egy kiszolgáltatott helyzetű fiatal nőt kényszerítettek prostitúcióra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában