Drog

2023.10.24. 14:00

Kábítószer-kereskedőkre csaptak le a rendőrök – nógrádi szerelmespár is terítette a drogot (videó)

Egy kábítószerrel kereskedő bűnbanda tagja volt az a salgótarjáni férfi, aki élettársával együtt új pszichoaktív anyaggal kereskedett. A bűnözőkre összehangolt akció keretében csaptak le a rendőrök.

Nool.hu

A csapat tagjai külföldről beszerzett, „kristály” néven ismert új pszichoaktív anyagot adtak tovább itthon

Forrás: Police.hu

A hatóságok több, kábítószerrel kereskedő bűnbandát számoltak fel, és az ügyekben összesen 17 embert gyanúsítottak meg, ellenük új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt indult eljárás. A kábítószer-terjesztők többnyire családi alapon szerveződtek és így kereskedtek a droggal – közölte kedden az MTI. 

Mint írják: a kábítószeren kívül több mint 700 millió forint értékben vagyont, ingóságokat, gépjárműveket, műszaki cikkeket és gáz-riasztófegyvert is lefoglaltak a rendőrök.

Bodnár Zsolt, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatóságának munkatársa az esettel kapcsolatos sajtótájékoztatón elmondta: október 17-én Budapest öt kerületében, hét helyszínen csaptak le drogkereskedőkre. Kilenc gyanúsítottat hallgattak ki, akik közül hat embert a bíróság később letartóztatott.

Salgótarjáni szerelmespár is terítette a drogot

Ponyi Gergő, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatóságának munkatársa azt közölte, hogy ők még 2022 végén, fogyasztóktól kapott információk alapján kezdtek nyomozni. Ennek nyomán kiderült, hogy egy Salgótarjánban élő 23 éves férfi, szintén 23 éves élettársával együtt kereskedik új pszichoaktív anyaggal. A fiatal párt idén júliusban a felderítő osztály és a Cserhát MEKTA műveleti egység munkatársai elfogták, előállították, kihallgatták és őrizetbe vették. A kutatások során több mint 70 gramm - részben már kiporciózott és eladásra előkészített – új pszichoaktív anyagot foglaltak le az egyenruhások. A nyomozás során kiderült, hogy a párt egy gyöngyösi férfi látta el az áruval.

Egy idősebb nő a két unokája bevonásával kereskedett a szerrel

Ezt követően a Heves vármegyei rendőrséggel együttműködve, október 16-án elfogták a gyöngyösi férfit, akiről kiderült, hogy az anyjával közösen működtet egy viszonteladókat kiszolgáló bűnszövetséget. Október 17-én Tarnazsadányban több helyszínen csaptak le a bűnözőkre. Kiderült, hogy egy idősebb nő a két unokája bevonásával kereskedett a szerrel. Negyedik társuk, aki ellen körözést adtak ki, kedd reggel jelentkezett a rendőrségen.

1100 ilyen új pszichoaktív anyag van forgalomban világszerte 

Csákó Ibolya, az ORFK bűnügyi főosztályának munkatársa hangsúlyozta, hogy az új pszichoaktív anyagok nemzeti és nemzetközi szinten is egyre nagyobb problémát jelentenek.
Elmondta, a terjesztők ezeket a drogokat, amelyek olcsók, ám rendkívül károsak az egészségre, jellemzően Kínából, az interneten keresztül, online vásárlással szerzik be.
Az ENSZ jelentése szerint mintegy 1100 ilyen új pszichoaktív anyag van forgalomban világszerte - fűzte hozzá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában