Bűncselekmény

2023.12.28. 12:28

Kirabolta és bántalmazta is a hetven éves sértettet a fiatal férfi Salgótarjánban

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 éves férfi ellen, aki egy salgótarjáni presszóban kinézett 70 éves áldozatát meglopta, majd az értékek megtartása érdekében bántalmazta is.

Nool.hu

A vádlott és a 70 éves sértett szeptember 26-án, este egy salgótarjáni presszó teraszán italoztak, ahol a vádlott kifigyelte, hogy az idős férfi – ismerősétől elválva – egyedül távozik, és követni kezdte azért, hogy értékeit megszerezze – közleményben tájékoztatta portálunkat a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

Mint írták: amikor utolérte, a válltáskáját a pántjánál fogva hátulról átemelte a sértett feje fölött, és elfutott. Eközben a táskából – amelyben a sértett kulcsai, pénztárcája, okiratai és bankkártyája volt – kiejtette a tárcát, ezért visszafordult, hogy megkeresse.

A sértett eközben utolérte őt, és megfogta a táskája pántját. A vádlott ekkor azért, hogy a férfi táskáját és a benne lévő értékeket megtartsa, és a sértett pénztárcáját a földről ismét birtokba vegye, erőszakot alkalmazott a férfivel szemben: egy hirtelen mozdulattal úgy rántotta meg a táskát, hogy attól a sértett a földre esett.

Mint megtudtuk: a vádlott ekkor a földről felvette pénztárcáját és a táskát sem engedte el, és annál fogva néhány pillanatig húzta a sértettet a földön, végül a táskát hátrahagyva a megszerzett pénztárcával, az abban lévő ezerötszáz forint készpénzzel és a sértett vásárlói kártyáival együtt elszaladt.

A 70 éves férfi az eséstől nyolc napon belüli gyógytartamú zúzódásos térdsérülést szenvedett.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség a cselekmény miatt bűnügyi felügyelet alatt álló férfivel szemben rablás bűntette, okirattal való visszaélés és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés miatt emelt vádat, végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozva. Amennyiben a rabló a bíróság előkészítő ülésén valamennyi cselekményét elismeri, hat év börtönbüntetésre és hat év közügyektől való eltiltásra számíthat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában