Lopás

2023.12.27. 10:07

Több százezer forint értékű focimezt és cipőt is zsákmányolt a nógrádi betörő

A Pásztói Járási Ügyészség vádat emelt egy 38 éves, jelenleg bűnügyi felügyeletben lévő férfi ellen, aki falubelijéhez tört be és lopott el nagy értékű árucikkeket, melyek egy részét értékük töredékéért eladta.

Nool.hu

A vádirat szerint a férfi márciusban a kerítésen átmászva jutott be a sértett házának udvarára, az ingatlan melletti garázs és a pince ablakát betörte, a ház zárt bejárati ajtaját befeszítette.

Az ingatlanból eltulajdonított egy játékkonzolt két kontrollerrel, egy vezeték nélküli hangszórót, öt pár, összesen 850 ezer forint értékű lábbelit, ruhaneműket, táskát, 100 ezer forint értékben szeszes italt és tizenhat darab, több mint 430 ezer forintot érő futballmezt. A bűncselekmény elkövetéséből származó dolgok közül több ruhaneműt néhány tízezer forintért eladott ismerősei körében.

Lopásával a férfi 1.844.200 forint, a nyílászárók megrongálásával további 84.290 forint kárt okozott a sértettnek. Az ügyészség dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének elkövetésével vádolta meg, és indítványozta, hogy a bíróság – büntetett előéletére figyelemmel – ítélje végrehajtandó szabadságvesztésre, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, valamint fizettesse meg vele a felmerült bűnügyi költséget és a sértett által bejelentett polgári jogi igényt is. A vádlott a bíróság ügydöntő határozatáig bűnügyi felügyeletben marad. Az ügyben a Pásztói Járásbíróság dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában