Ügyészség

2023.11.06. 09:21

Acélbetétes bakanccsal rúgta fejbe az ismerősét a nógrádi férfi

A Pásztói Járási Ügyészség vádat emelt egy 31 éves pásztói férfi ellen, aki egy vita során súlyosan bántalmazta 43 éves ismerősét, akár börtönbüntetés is várhat rá.

Nool.hu

Az ügyészség közleménye szerint, a férfi 2022. július 31-én este váratlanul megjelent az ismerősei lakásán, ahol két házigazda és egy vendég beszélgetett. Az odaérkező férfi minden előzmény nélkül megfenyegette őket, életük kioltását, ásóval való bántalmazásukat helyezte kilátásba.

A társaság igyekezett lecsillapítani, majd arra kérték, hogy távozzon. Mivel a férfi nem engedelmeskedett, és továbbra is agresszívan viselkedett, az egyik sértett kétszer arcon ütötte őt. Ennek hatására a férfi először elindult a kijárat felé, de aztán visszatért, és acélbetétes bakancsával fejbe rúgta az ülő ismerősét.

A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon belüli sérüléseket szenvedett, azonban a sérülés helyére és az elkövetés módjára figyelemmel a súlyosabb sérülések elmaradása csak a véletlennek volt köszönhető. Az ügyészség ezért súlyos testi sértés bűntettének kísérletével és zaklatás vétségével vádolta meg a férfit, aki jelenleg egy korábban kiszabott szabadságvesztés büntetését tölti.

Az ügyészség a férfira 3 év végrehajtandó szabadságvesztés és 3 év közügyektől eltiltás kiszabását, valamint az eljárás során keletkezett közel 20 ezer forintos bűnügyi költség megfizettetését kérte.

Az ügyben a Pásztói Járásbíróság hoz majd döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában