-3°
-4°
Fotó: shutterstock

Felhőszakadás váltja a kánikulát Nógrádban

Országszerte felhőszakadásra,figyelmeztet a meteorológiai szolgálat szombaton. Nógrád megye minden járására riasztást adtak ki a heves zivatarok és felhőszakadások miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Békés és Csongrád megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki felhőszakadás veszélye miatt.

Emellett Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Veszprém megyére heves zivatarok miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Nógrád megye mind a hat járásaira emellett elsőfokú riasztást is kiadtak, a heves zivatarok és felhőszakadás veszélye miatt.

Azt írták: szombat reggel a Dunántúl kelet részén fejlődő zivatarlánc tovább halad kelet felé, amely a Duna vonalát átlépve valószínűleg erejét veszti. A zivatarlánc nyomában felhőszakadás, erős vagy viharos szél, egy-egy helyen jégeső várható. Kora délutánig elsősorban a délnyugat-északkelet tengely mentén – Dunántúl középső és keleti része, Duna-Tisza köze Északi-középhegység – fordulhatnak elő még zivatarok. A nap második felében nyugat felől stabilizálódik a légkör.

A napi középhőmérséklet már inkább csak az Alföldön, főként a délkeleti tájakon alakul 25 fok felett. A hőség miatt szombatra csak Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint a maximumhőmérséklet 25-33 fok között valószínű, keleten lesz melegebb. Késő estére 20-26 fok közé hűl le a levegő.

Hozzászólások

-3°
-4°
Pára
H
-1°
-7°
K
-4°
Sz
-2°
-8°
Cs
-2°
-7°
Napi gondok
Sz. R.
Egyre több az autó, egyre ritkábban akad parkolóhely Salgótarjánban
veszélyes játék / 9 perce
Súlyos szánkóbaleset történt Gödöllőn
A fiatalok segítségére indult mentőautó elakadt a hóban.
mini armageddon / 1 órája
Tűzvész pusztított egy brit állatkertben
új kihívások / 1 órája
Búcsúzik a Honvéd válogatott védője
különleges előadás / 1 órája
Visszatér a terrormerénylet helyszínére Ariana Grande
Néptánc / 2 órája
Ismét magyar folklórt tanított a tengeren túl Szabó János
Csongrády Béla
Jubileum / 2 órája
Huszadik évét zárta a gyarmati Napsugár Nyugdíjasklub
Sz.K.
Miss Universe / 3 órája
Közülük kerül ki holnap a világ szépségkirálynője