10°
19°

Felhőszakadás váltja a kánikulát Nógrádban

Országszerte felhőszakadásra,figyelmeztet a meteorológiai szolgálat szombaton. Nógrád megye minden járására riasztást adtak ki a heves zivatarok és felhőszakadások miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Békés és Csongrád megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki felhőszakadás veszélye miatt.

Emellett Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Veszprém megyére heves zivatarok miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Nógrád megye mind a hat járásaira emellett elsőfokú riasztást is kiadtak, a heves zivatarok és felhőszakadás veszélye miatt.

Azt írták: szombat reggel a Dunántúl kelet részén fejlődő zivatarlánc tovább halad kelet felé, amely a Duna vonalát átlépve valószínűleg erejét veszti. A zivatarlánc nyomában felhőszakadás, erős vagy viharos szél, egy-egy helyen jégeső várható. Kora délutánig elsősorban a délnyugat-északkelet tengely mentén – Dunántúl középső és keleti része, Duna-Tisza köze Északi-középhegység – fordulhatnak elő még zivatarok. A nap második felében nyugat felől stabilizálódik a légkör.

A napi középhőmérséklet már inkább csak az Alföldön, főként a délkeleti tájakon alakul 25 fok felett. A hőség miatt szombatra csak Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint a maximumhőmérséklet 25-33 fok között valószínű, keleten lesz melegebb. Késő estére 20-26 fok közé hűl le a levegő.

Hozzászólások

10°
19°
Közepesen felhős
V
11°
H
15°
K
13°
Sz
13°
ízelítő a pokolból
Az Örök tél lett Európa legjobb tévéfilmje
Egyesült Államok Nagydíja / 1 órája
A Ferrarik gyorsabbak voltak a Mercedeseknél
Sebastian Vettel autózta a legjobb időt a szombati, harmadik szabadedzésen, Austinban.
szeretet, család, hit, remény / 2 órája
Jövő novemberben csak nekünk énekel Andrea Bocelli
Labdarúgó NB I / 2 órája
Kikapott a listavezető Ferencváros Felcsúton
Két fokkal kevesebb / 4 órája
Zaj- és hőségcsökkentő aszfalttal kísérleteznek Párizsban
gyorsjelentés / 4 órája
Nyert az SKSE, ikszelt a Kábel, hetet rúgott a Balassagyarmat
B.L.
4 órája
Megújult a bakonybéli plébániatemplom
sors / 4 órája
Ismerje meg a mátraverebélyi férfit, aki új utat mutatna a cigányság számára
Süti Kinga