Top 10

2023.05.01. 06:50

Katonák Salgótarjánban, gyilkosság Bujákon – ezeket olvastátok legtöbbet a héten

A hét legolvasottabb cikkeit válogattuk össze nektek. Íme az elmúlt 168 óra legfontosabb eseményei Nógrád vármegyében.

A.E.

Százötvennyolc katona esküdött fel a haza szolgálatára Salgótarjánban április 27-én

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

10. Rendőrök lepik el Szécsény sétálóutcáját – mutatjuk, mi is történik a helyszínen

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság és Szécsény önkormányzata családi nappal egybekötött rendőrnapot tartott pénteken a Forgách-Lipthay Kastélymúzeum parkjában és a sétálóutcában. A megnyitó ünnepségen a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság egy gépjárművet adományozott a Nógrád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének.

9. Vezetékek szakadtak le, villanyoszlopok dőltek ki Bátonyterenyén

Egy konténeres teherautó április 25-én a reggeli órákban beleakadt a távközlési kábelbe, ami leszakadt Bátonyterenyén, a nagybátonyi falurészen, egy oszlop pedig derékba tört – adta hírül közösségi oldalán Nagy-Majdon József polgármester.

8. Videón, ahogy drónnal vadásztak a szabálysértőkre a nógrádi rendőrök

Ismét a levegőből figyelték a szabálytalankodókat a rendőrök.

7. Balassagyarmaton született a pápalátogatás hivatalos dalának első felvétele és hangszerelése

A Magyar Fohász 2023 című dal a magyarországi pápalátogatás tiszteletére készült. A dalkészítés első fázisait és ezzel együtt a népi hangszerkíséretet, illetve azok fő dallamait a balassagyarmati stúdió vezetőjével, Ember Péter zeneszerzővel Pálinkás Gergő jazzgitáros és Toldi Tamás énekes, szövegíró alkotta.

6. A rossz idő ellenére Nógrádban is elstartolt a fagyiszezon: lefagytunk, mennyibe kerül egy gombóc

Idén tovább emelkedett a fagylalt ára, amelyből manapság már számtalan ízesítésűt készítenek. A különleges finomságok mellett azonban a hagyományos ízeket is kedvelik a nógrádiak.

5. Árokba csapódott, majd helyszínen hagyta autóját a sofőr Salgótarjánban

Árokba csapódott egy személyautó Salgótarján déli városrészében április 25-én hajnalban. Az esettel kapcsolatban rendőri intézkedés nem történt, a kocsi tulajdonosa viszont hosszú időre magára hagyta a helyszínen autóját...

3-4. Elásta áldozatát a bujáki gyilkos, már rács mögött az elkövető

Egy helybeli férfi megölte ismerősét, majd a holttestét elásta.

Brutálisan végzett barátjával a bujáki férfi – megdöbbent emberekkel találkoztunk a helyszínen. A polgármester és a helyiek meséltek a történtekről.

1-2. Lezárták Salgótarján belvárosát – katonák mindenhol!

Salgótarján Fő terén tettek ünnepélyes esküt csütörtökön az Egységes Alapkiképzési Program első, öthetes periódusát sikeresen teljesítő katonák. Az egész napos rendezvény miatt lezárták a forgalom elől a belváros egy részét.

Salgótarján Fő terén több mint százötven katona tett ünnepélyes esküt a haza szolgálatára csütörtökön kora délután. A március 13-án bevonult állomány felkészítését hét területvédelmi ezred kijelölt területvédelmi zászlóaljai hajtották végre. Az eseményen Polyák András ezredes, az MH Területvédelmi Erők Parancsnokságának parancsnokhelyettese köszöntötte a megjelenteket és az esküt tevőket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában