Magyar Falu Program

2024.04.28. 17:37

Drégelypalánk önkormányzata több mint 20 millió forintból alakíthat ki szolgálati lakást

Drégelypalánk önkormányzata a közelmúltban a Magyar Falu Program Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztése című felhívásán kicsivel több mint 20 millió forintot nyert el szolgálati lakás kialakítására.

Lászlók Judit

Hosszú ideje üresen álló épület újulhat meg

Fotó: Beküldött

Rigó Dávid, a település polgármestere portálunk érdeklődésére elmondta, hogy már több mint 10 éve nincs állandó fogorvosa a településnek, az ellátást tartós helyettesítéssel van biztosítva. Ezért úgy döntöttek, hogy a magyar államtól még 2022-ben átvett felújításra szoruló ingatlanban szolgálati lakást alakítanak ki. Mivel ezzel is szeretnék vonzóbbá tenni Drégelypalánkot egy szakember számára. Így az önkormányzat a Magyar Falu Programban pályázatot nyújtott be az érintett épület korszerűsítésére, amelyet a közelmúltban sikeresen elbíráltak és 20,1 millió forint támogatást nyertek el.

– A terveink szerint az összegből az épület közművesítése mellett a belső átalakítása és a teljes felújítás valósul meg, így például egyebek mellett megtörténik a fűtés rendszer kiépítése, az elektromos hálózat korszerűsítése, a belső nyílászárók cseréje és a bútorzat beszerzése is – fogalmazott a polgármester, aki szerint a beruházás várhatóan jövőre valósul meg.

A polgármester kitért arra is, hogy bár elsősorban fogorvos számára szeretnék majd biztosítani a szolgálati lakást, de ha ez nem valósulna meg, akkor akár háziorvos is költözhet majd az ingatlanba. Ugyanis a község egyes számú háziorvosi körzetében praktizáló dr. Molnár János legnagyobb sajnálatukra tavaly év végén elhunyt, így megüresedett ez az állás. Utóbbit azóta helyettesítéssel látják el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában