Eskütétel

2023.04.27. 08:28

Lezárták Salgótarján belvárosát – katonák mindenhol!

Salgótarján Fő terén tesznek ünnepélyes esküt csütörtökön az Egységes Alapkiképzési Program első, öthetes periódusát sikeresen teljesítő katonák. Az egész napos rendezvény miatt lezárják a forgalom elől a belváros egy részét.

Veres Edina

Összesen több mint 150 katona érkezik az ország minden tájáról a nógrádi megyeszékhelyre azért, hogy Salgótarján Fő terén ünnepélyes esküt tegyenek a haza szolgálatára 14 órától.

Az eseményen egész napos programokkal várják az érdeklődőket, emiatt a belváros egy részén forgalomkorlátozásra kell számítaniuk a sofőröknek. Ahogy arról portálunk is beszámolt már, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság arra hívja fel a járművezetők figyelmét, hogy április csütörtökön  8 óra 30 perc és 17 óra között a dr. Förster Kálmán tér gépjármű parkolóját (pavilonsori parkoló), továbbá a Rákóczi utat, a Pécskő út és az Arany János út kereszteződése között lezárják. Ugyanakkor reggel 8 óra 30 perc és 17 óra között a Klapka út és a Mérleg út teljes szakaszán két irányban haladhat a forgalom.

Ahogy azt korábban a Nool.hu megírta, az eseményre kilátogató érdeklődőket a Rákóczi út lezárt szakaszán 10 és 15 óra között katonai hagyományőrző csoportok kalauzolják majd bemutatóikkal a honvédség különböző korszakai között. A Förster Kálmán téren szintén kísérő programok fogadják  a járókelőket 10-től 16 óráig. Ez utóbbi helyszínen a meghívott alakulatok sátrainál harcjárművekkel, légvédelmi rendszerrel és kézifegyverekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, akik a célzóképességüket is próbára tehetik paintball, airsoft és lézerfegyverek segítségével. Emellett a toborzó iroda katonái a honvédség által kínált szolgálati formákkal és életpálya-lehetőségekkel kapcsolatban nyújtanak majd információkat.

Szintén a délelőtt folyamán zajlik le az eskütétel – teljes ceremóniájának – főpróbája, majd 12 órától a házigazda MH. 3 TVE 25. Keresztényszigethy Sándor Területvédelmi Zászlóalj tart látványos közelharci bemutatót.

Az ünnepélyes eskütétel 14 órakor kezdődik, amelyen dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke is jelen lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában