Nool.hu videó

2023.04.28. 15:36

Rendőrök lepik el Szécsény sétálóutcáját – mutatjuk, mi is történik a helyszínen (fotók, videó)

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság és Szécsény önkormányzata családi nappal egybekötött rendőrnapot tart pénteken a Forgách-Lipthay Kastélymúzeum parkjában és a sétálóutcában. A megnyitó ünnepségen a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság egy gépjárművet adományozott a Nógrád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének.

Lászlók Judit

A nap folyamán különböző bemutatókat is tartottak

Forrás: Nool

Fotó: H. Cs.

Az egész napos rendezvényt dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendőrfőkapitánya nyitotta meg ünnepélyes keretek között a Forgách-Lipthay Kastélymúzeum parkjában. 

– Szent György a védőszentünk, a históriák pedig azt írják, hogy legyőzte a gonoszt. Arra, azonban nem találtam utalást, hogy Szent Györgynek, kik lehettek a segítői. Egyet viszont biztosan tudok, nekünk, a ma szolgáló utódoknak nagyon sok segítőnk van. Mindazok, akik elfogadták a meghívásunkat – társszervek, önkormányzatok, polgárőrök, mezőőrök, a büntetésvégrehajtás-, a katasztrófavédelem tisztjei, főtisztjei, illetve minden állománycsoportjába tartozó kolléga és a civil lakosság, valamint mindenki akinek a biztonság érték és fontos. Nagyon szépen köszönöm azt az összefogást, amivel ez mai szécsényi rendőrnap és családi nap létrejöhetett – fogalmazott dr. Somssich Gabriella. 

A rendőr-főkapitányság vezetője hangsúlyozta továbbá, minden adott ahhoz, hogy egy nagyon jó szakmai tartalommal kibővített rendezvény legyen a mai nap, amelyen a családi naphoz illő kicsit kötetlenebb programokat, illetve színvonalas szakmai bemutatókat is szerveztek. 

Ezt követően Stayer László, a város polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Ebben kiemelte: bízik abban, hogy mindenki jól érzi majd magát ezen a napon. Munkássága elismeréseként pedig egy csokor virágot adott át dr. Somssich Gabriellának. 

Végül Bárnai Balázs rendőr alezredes, a Szécsényi Rendőrkapitányság vezetője mondott beszédet.

– A mai napon egyrészt szeretnénk megünnepelni a rendőrség napját a város és a járás településeivel összefogva. Így ezen a nyílt rendezvényen szeretettel várjuk a lakosságot, az együttműködő partnereket és mindenkit, aki fontosnak érzi azt, hogy közbiztonság legyen – fogalmazott Bárnai Balázs. Hozzáfűzte: másfelől szeretnének betekintést engedni a munkájukba, de ugyanúgy a társszervek tevékenységébe is azért, hogy megmutassák nem öncélúan, hanem másokért és másokkal dolgoznak. 

A megnyitó ünnepség végéhez közeledve a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Nógrád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége részére egy Opel Astra típusú gépjárművet adományozott a vármegyei polgárőr tevékenység támogatása céljából. A gépjármű kulcsait Vass Miklós, a Nógrád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének az elnöke vehette át dr. Somssich Gabriellától. 

Az ünnepi műsort a Stein Ferenc rendőralezredes által vezényelt Készenléti Rendőrség Zenekarának előadása zárta, repertoárjukban magyar történelmi indulók szerepeltek. Az eseményen rendőrnapi elismeréseket is átadtak.

Színes programokkal várják az érdeklődőket a nap folyamán 

A rendezvényen képviseltette magát, illetve különböző bemutatókat tartott a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Észak-Mátra Speciális Mentő és Tűzoltó Egyesület, a Magyar Honvédség, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, illetve a Bűnügyi Technikai Osztálya, a Mélységi Ellenőrzési és Támogató Alosztálya, a Balassagyarmati Rendőrkapitányság, az Országos Vadászkamara Nógrád vármegyei szervezete, a Nógrádsipeki Polgárőrség, valamint a II. Rákóczi Ferenc Horgászegyesület. 

Az eseményen fellépett a Rendőrzenekar, a Páter Bárkányi János Katolikus Óvoda és Általános Iskola óvodásai és iskolásai, a Varsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola tanulói, a Nógrádsipeki Vadrózsák Hagyományőrző Egyesület, Petrovecz Lászlóné, Bartus Teréz „Teri néni” mesemondó, valamint Berecz Bálint. 

Napközben a résztvevők olyan kísérő programok közül válogathatnak, mint a Nosztalgia múzeum, a Rendőr Múzeum és a Varsányi Portékák kiállítása, illetve a főzőverseny és kirakodóvásár. A nap zárásaként 19 órakor koncertet ad az Irigy Hónaljmirigy, míg 20 órakor a Republic Dalcirkusz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában