Csobban

2022.11.09. 11:40

Jövő tavaszra már felépülhet Szécsény új tanuszodája

A kormány még 2020-ban döntött úgy, hogy több mint 974 millió forintból épülhet tanuszoda Szécsényben, ezzel valóra váltva a helyiek több évtizedes álmát. A beruházás munkálatai tavaly tavasszal kezdődtek, mely jó ütemben halad. A tanuszoda várhatóan jövő év tavaszára elkészül.

L.J.

Belső munkák zajlanak

Forrás: Nool

Fotó: H.Cs.

Stayer László, a város polgármestere portálunk érdeklődésére elmondta, hogy heti szinten egyeztetnek a munkálatokról Percze Nándor fővállalkozóval, a Zöld Élet Szociális Szövetkezet vezetőjével. 

– Figyelembe véve az építési alapanyagok beszerzése körüli anomáliákat és az árakat, a munkálatok még a 2021-ben elfogadott ütemterv szerint haladnak. Azonban már ez is egy módosított ütemterv volt az eredetihez képest, mivel a régészeti és tűzszerész megfigyelés idejére fel kellett függeszteni a munkát, illetve az új szabályozások miatt pótlólagosan 30 KW-os napelem rendszerrel kellett kibővíteni a beruházást. A külső közművek – gáz és áram – miatt ismét szükség lesz további határidő módosításra – fogalmazott Stayer László.

A polgármester kifejtette, hogy a beruházás jelenleg hetvenöt százalékos készültségnél tart. Mint mondta, a várható rossz idő beállta miatt ez elmúlt időszakban a külső munkálatokat helyezték előtérbe. Ezt azt jelenti, hogy az épületet víz- és légmentesen bezárták, valamint a tető, a külső nyílászárók, a külső festések és színezések készen vannak. Emellett pár helyen az ablakok közötti faburkolat, illetve díszítő elem még hiányzik az épületről. Jövő tavaszra már csak a parkolók, a közlekedő járdák, illetve a belső közművek maradnak hátra.

– A rossz idő beállta után már szinte csak az épületen belül kell dolgozni, a hideg burkolatok hetven-nyolcan százaléka készen van. A légtechnika, a fűtés, a használati víz ugyanilyen arányban van kész. A téli hónapokban a további burkolatok befejezését, festést, mázolást, szerelvényezést és egyéb belső munkálatok elvégzését tervezik – hangsúlyozta Stayer László. 

Hozzátette: az energiaválság, ahogy minden másra, úgy erre a beruházásra is hatással van. 

– A tanuszodával kapcsolatban leginkább az energiaigényes építőanyagok ára és annak beszerzési ideje kíván lényegesen több logisztikát, illetve fejtörést. Az üzemanyagárak és az euró árfolyam is jól látható többletkiadást generálnak – mondta a polgármester, aki bízik benne, hogy a tanuszoda 2023 tavaszán megnyithat. 

Mint arról korábban beszámoltunk, Rétságon is folyamatban van az uszoda építése. A Magyar Közlöny október közepi hivatalos értesítése szerint a kormányzat megközelítőleg kétszázmillió forintos többletforrást biztosít a város tanuszodájának kivitelezési munkálataira, így folytatódhat az építkezés, bár idén nem lesz még átadás.

Pásztón folytatódhat az építkezés:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában