Tájékozódási futás

2024.04.14. 14:05

Nemzetközi versenyt rendeznek vármegyénkben április végén

Közel ötszáz versenyző indul majd az április 26-28. között megrendezendő viadalon.

Nool.hu

Előzetesen már félezren neveztek az idei Nógrád Nagydíj tájfutó versenysorozatra

Forrás: Beküldött fotó

Annak ellenére, hogy a fiatalok szövetségi kapitánya idén a Nógrád Nagydíj helyett inkább más felkészülést, megmérettetést jelölt ki a címeres mezt viselők számára a XVII. alkalommal a Salgótarjáni Dornyay illetve a Balassagyarmati Balassi BKSE által április 26-28. között lebonyolítandó sportági versenysorozatra, közel ötszázan jelezték részvételi szándékukat.

Az előkészületi munkálatokról a versenybizottság vezetője a mátrakeresztesi Erdélyi Gyula érdeklődésükre elmondta:
– Ebben az évben sem marad a megyehatár környékén lebonyolítandó viadal válogatott versenyzők nélkül, hisz felnőtteknél mind négy futamon rajthoz fog állni a fővárosi Tabáni Spartacus két válogatott élversenyzője, a világbajnokságot is megjárt, többszörös magyar bajnok Bakó Áron illetve az elmúlt évben az Európai Egyetemek Bajnokságán aranyérmet szerzett klubtársa Sárközy Zsófia. Szenioroknál, több volt korábbi férfi válogatott versenyző mellett a nőknél egy futam erejéig rajthoz áll az egri származású Kármán Katalin (Hegyisport Szentendre) is, aki a tavalyi kassai világbajnokság középtáv döntőjében az ezüstérmes helyen zárt.

A hazai korosztályos versenyzők mellett a rangsoroló mátrai sportági viadalra külföldről előzetesen a lengyelek 25 fővel jelentkeztek be, de cseh és szlovák versenyzők jelentkezését is még várják a szervezők.

A versenysorozat központi helyszíne Mátraszentimrén lesz (sportpálya), miközben április 26-án az éjszakai egyéni versenyfutamot Mátrakeresztesen bonyolítják le. A középtávú, a sprint és a hosszútávú futamokra Mátraszentimrén illetve a környező erdőkben kerül sor.

A részvevők számára a versenypályák kijelölését Erdélyi Gyula mellett a Dornyay fiatal sportolói Alb Zalán,Verebélyi Attila, Stork Mihály végzi el. Az országos sportági szövetség döntése alapján az ellenőrzőbírói feladatra Marczis István (Dornyay) mellett a szegedi Paskuj Mátyást illetve a fővárosi Tóth Tamást kérték fel. A sportági versenyzéshez elengedhetetlen térképeket Erdélyi Gyula és Zentai József (HUFEZE-Pásztó) készítette el. Elnökhelyettesi feladatkört Goldmann Róbert és balassagyarmati Kovács Gábor fogja ellátni. 

A Nógrád Nagydíjon Meronka Péter, Oxigen Media jóvoltából tv műsort készít, melyet az érdeklődők a későbbiek folyamán a Sport TV műsorán tekinthetnek majd meg. Nem olimpia sportág révén a szervezők külön örömére sikerült Mátraszentimre Önkormányzata mellett a Bükki Nemzeti Park, az Egererdő Zrt, a 3patak Panzió, a Hotel Narád, és a mátrakeresztesi Fakanál Fogadó támogatását is megszerezni. 

A Nógrád Nagydíj vasárnapi zárófutamán a rendezők ezúttal egy a közelmúltban bevezetett FlexoO nyílt versenyt SNI (saját nevelésű,  igényű) gyerekeknek, felnőtteknek, kortalanul, versenyt hirdetett. Az összetett eredmények kihirdetést, díjazását,(három nappali futam alapján) vasárnap 13.30 órakor a sportpályán tartják meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában