munka

2021.03.25. 17:56

A régészeti feltárás után megkezdődött a szécsényi tanuszoda építése

Az elmúlt hetekben az építési munkák megkezdéséhez elengedhetetlen feladatokat sikerült lezárni.

L. J.

További régészeti felügyeletre is szükség lesz Beküldött fotó

– Március 17-én befejeződött az előzetes régészeti feltárás, tűzszerészeti feltárás és területvizsgálat is történt – mondta Stayer László, hozzátéve: – Az eredmények alapján folytatható az uszoda építése. Azonban amíg az épületszerkezetekkel a földfelszín fölé nem érnek, addig valószínűleg régészeti felügyeletre lesz szükség, amit már remélhetőleg a szécsényi régészek is biztosítani tudnak.

További régészeti felügyeletre is szükség lesz
Beküldött fotó

A polgármester kitért arra is, hogy jelenleg folyamatban van a Nógrád Megyei Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztállyal a további lépések és fázisok ütemezése.

Az épület látványterve

– Remélhetőleg rövid időn belül megjön az engedély az alaptestek és a medencetér földmunkáinak elvégzésére. Ezenkívül egy villanyoszlop áthelyezése várat még magára, amely az alap ásását akadályozza. A szolgáltató ígéretet tett arra, hogy mielőbb elvégzi a feladatot. A kivitelező pedig a várható építőanyag-drágulás miatt a lehető legtöbb felhasználni kívánt anyagot próbálja beszerezni, illetve lekötni – hangsúlyozta a polgármester.

Címkék#tanuszoda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában