Pályakezdők is bizonyíthatnak a salgótarjáni színházban

A következő soroknak olyan kaposvári végzős növendékek lesznek a főszereplői, akik nem kis mértékben Bakos-Kiss Gábor ösztönzésére szerződtek a nógrádi megyeszékhely társulatához a 2020/2021-es évadra.

Csongrády Béla

Hege Veronika

Az 1996-os születésű Móczár Bence Pápán, a Komáromi Sándor vezette Teleszterion Színházi Műhelyben ismerkedett meg a színjátszás alapelemeivel. Öt évig dolgozott együtt, megannyi közös élményt szerzett ezzel a közösséggel, majd az érettségit követően már drámaszakos diákcsoportokkal foglalkozott. 2017-ben vették fel Kaposvárott a koreográfus Bozsik Yvette – akinek a munkáját mintegy osztályfőnök-helyettesi minőségben Bakos-Kiss Gábor segíti – osztályába. Utóbbi invitálta Salgótarjánba, s Móczár Bence örömmel mondott igent. Már alig várja, hogy sikerrel tegyen eleget az itteni kihívásoknak.

Móczár Bence

Bocskai Virág Budapesten látta meg a napvilágot 1997-ben. A Vörösmarty Gimnázium drámatagozatára járt s a matematikához is volt kedve, érzéke. Miután azonban kétszer sem sikerült e téren továbbtanulnia, a színházművészet került előtérbe. Annál is inkább, mert a felkészülési időszakban volt pincér, színházi büfés s rendezőasszisztens is. E két év során sok tapasztalattal gazdagodott. Őt is egyik osztályfőnöke, Bakos-Kiss Gábor hívta a Zenthe színházhoz. Ifjú kollégáival lesznek közös szerepeik, de átvesz feladatokat másoktól a műsoron lévő darabokban is. Nagyon reméli, hogy megfelel majd a bizalomnak.

Bocskai Virág

Ugyancsak a fővárosban született a huszonkét éves Hege Veronika. Középiskolai tanulmányait a Dózsa György Gimnázium drámatagozatán végezte 2017-ben. Elsőre vették fel a Kaposvári Egyetem színészképző szakára, ahol az idei ősz során kezdi el a negyedik évfolyamot. Csakúgy, mint társainak, neki is lesznek szerepei a Zenthe repertoár-előadásaiban. Kaposvárott játszik a Tüskevárban, a Nemzeti Színház János vitézében, novemberben pedig Szegeden a Padlásban lép színpadra.

Hege Veronika

Négyük közül a legidősebb az 1994-ben született Kecskés Alexisz. Pécsi származású, a dunántúli nagyvárosban a Koch Valéria Kéttannyelvű Gimnáziumban érettségizett. Ezt követően szülővárosában nemzetközi tanulmányokat folytatott, pedig igazán mindig is a színház vonzotta. Mi sem jellemzi ezt jobban, minthogy egy castingot követően tízévesen a Pécsi Nemzeti Színházban eljátszhatta a Twist Olivér címszerepét.

Kecskés Alexisz

Bocskai Virág és Kecskés Alexisz januárban szerepet kap Tamási Áron Énekes madárjában, utóbbi Móczár Bencével részese lesz a márciusi IV. Henriknek is. Valamennyien szerepet kapnak májusban A tanítónőben s a négy színművészjelölt szintén együtt szerepel majd a Zenthe színház két produkciójában. Gyermekelőadás keretében mutatják be Csukás István Ágacska című mesejátékát Kökényessy Ágnes rendezésben. Másik közös munkájuk – amelyet Baksa Imre színművész rendez – még formálódik. Az viszont valószínű, hogy valamelyik salgótarjáni középiskola osztálytermében viszik színre a kiválasztandó darabot. Érdekes kísérlet lesz mindannyiuknak, mint a tőlük csak néhány évvel fiatalabb közönség számára is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában