Labdarúgás

2024.04.28. 13:21

Nem bírt az Építőkkel a Bánk, szép sikert aratott a Diósjenő és a Mohora (fotók)

A rájátszás első fordulóját rendezték szombaton a vármegyei első osztályban.

Stefán Antal Krisztián

Az Építők KC (pirosban) közelebb járt a győzelemhez a Bánk-Dalnoki Labdarúgó Akadémia elleni rangadón

Forrás: NOOL

Fotó: Vendel Lajos

Vármegyei I. osztály, rájátszás az 1-4. helyért, 1. forduló:
Érsekvadkert SE – Silver Tüzép Karancslapujtő 1–1 (0–1)
Érsekvadkert, 250 néző, vezette: Kovács M. (Csillik B. L., Istvanoszki A.)
Érsekvadkert SE: Flamich – Juhász M., Girán, Vasiljevic (Juhász Gy.)(Sztraka), Mezey – Lukáts, Tóth Sz., Lanczkor, Büki – Kispéter, Orovecz. Vezetőedző: Nyikos József.
Silver Tüzép Karancslapujtő: Vida – Romhányi (Banka D.), Sándor A., Jeney, Gerhát K. (Oláh D.) – Híves, Bonivárt – Horváth T. (Tóth P.), Kecskés, Szeles – Pál G. Vezetőedző: Szabó Gábor.
Gl.: Lanczkor (51.), ill. Sándor A. (18.). Sárga lap: Sztraka, Mezey, Kispéter, ill. Kecskés, Jeney, Pál G., Szeles, Bonivárt, Híves, Szabó G.
Nyikos József: – Ez a bajnoki egy eléggé lightos, gyöngécske meccsnek indult. Nem igazán forogtak veszélyben a kapuk, de ennek ellenére szerintem nekünk állt a zászló. Nem az első félidőben, mert ott bizony elkövettünk egy hibát és jogos büntetőhöz jutottak a vendégek. A szünet után azonban magasan a mi fölényünket hozta, de sajnos nem tudtuk megszerezni a második gólunkat, így kettő pontot benne hagytunk ebben a találkozóban. Úgy érzem, hogy ezzel a bajnokság eldőlt, de gratulálok az enyémeknek, mert akaratban a bajnokcsapat fölé tudtunk nőni. Minden dicséret megilleti a Karancslapujtőt is és sok sikert kívánok a hátralévő meccsekre.
Szabó Gábor: – Meccs előtt aláírtam volna a döntetlent és örültem is volna neki és a lefújás után is nagyon boldog vagyok. Az első negyvenöt percben még úgy ahogy jól játszottunk, de a második játékrészben el sem jutottunk a kapuig. Ebben az időszakban az történt a pályán amit az Érsekvadkert akart és már csak az volt a célunk, hogy az egy pontot megtartsuk, ami szerencsére sikerült is. Isten most fogta a kezünket, mert a végén egy hatalmas kapufát rúgtak a hazaiak. Gratulálok a vadkerti együttesnek, mert jól futballoztak, lendületesek voltak és mindent megtettek a sikerért. Az én csapatomat sem tudom elmarasztalni, ebbe a meccsbe ma nem volt több, abszolút kihoztuk belőle a maximumot. Van még pár meccs előttünk, ráadásul szerdán a kupában is érdekeltek vagyunk, meglátjuk, hogy ezt miképpen tudjuk megvalósítani. A tizenegy pontos előnyünk megmaradt, mert a riválisaink is döntetlenre végeztek, így mondatni az egy tökéletes nap volt a számunkra.

Építők KC – Bánk-Dalnoki LA 1–1 (1–1)
Salgótarján, Forgách Sporttelep, 150 néző, vezette: Molnár L. (Szász K., Varga P. B.)
Építők KC: Kaszás – Jakab, Tőzsér, Ökrös, Szabó J. – Csatlós D., Földi – Domán, Budveszel Benett, Gyetvai – Budveszel Benjámin. Vezetőedző: Csatlós Tamás.
Bánk-Dalnoki LA: Borsi – Sándor, Hajdu, Frey, Kozma – Török, Bozzai (Rieger), Gyebnár, Haronisz (Bodnár) – Járvás (Királyházi), Kiss K. Vezetőedző: Kárpáti Zoltán.
Gl.: Budveszel Benjámin (34.), ill. Sándor (8.). Sárga lap: Domán, Budveszel Benett, Tőzsér, ill. Török, Haronisz.
Csatlós Tamás: – Nagyon jó iramú meccset játszottunk! A vendégek egy szögletből vezetést szereztek, ami nem volt benne a mérkőzésbe. Sikerült a félidő közepén egyenlíteni, majd végig a mi akaratunk érvényesült, helyzet nélkül tartottuk a Bánkot. A kapusunk talán védés nélkül tudta le a meccset. Sokat tettünk a győzelemért, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de ziccereket rontottunk és kapufát rúgtunk, így nem sikerült begyűjteni a három pontot. Gratulálok a srácoknak, jól és motiváltan futballoztak!
Kárpáti Zoltán: – Rendkívül alacsony színvonalú találkozón, ahol szinte végig a küzdelem dominált, szereztünk egy pontot és nem elvesztettünk kettőt. Rossz felfogásban játszottunk, a párharcokat elveszítettük a második labdákat nem szedtük fel, rengeteg technikai hibát vétettünk, emiatt szinte semmilyen kombinatív játékunk nem volt, ez pedig a pálya adottságai miatt komoly hátrányt jelentett számunkra, de abban is biztos vagyok h innen nagyon kevés csapat fog győzelemmel távozni a rájátszásban! A hétvégén nem lesz egyszerű dolga a Lapujtőnek, mert kétszer egymás után nem tudunk ilyen gyengén játszani!

A csoport állása:

 


Vármegyei I. osztály, rájátszás az 5-8. helyért, 1. forduló:
Pásztói SK – Unicum FC Mohora 2–5 (1–3)
Pásztó, 200 néző, vezette: Kis Zs. (Homoki G., Kis G. Zs.)
Pásztói SK: Kresák – Szőllősi, Kotasz E. (Hranek), Tari R., Lipták – Hegedűs D., Jánosik (Csépe I.), Kelemen D., Percze (Molnár M.) – Békési, Dinka. Vezetőedző: Smelkó Károly.
Unicum FC Mohora: Földi – Pistyúr D., Telek, Káposzta, Lavkó – Bartal, Vandornyik – Hugyecz M. (Rados), Széles G., Strihó (Klinger) – Szita. Vezetőedző: Baranyi Tibor.
Gl.: Szőllősi (39.), Csépe I. (78.), ill. Szita (22., 34., 89.), Pistyúr D. (36.), Telek (71.). Sárga lap: Hegedűs D., Kotasz E., Csépe I., Molnár M., Dinka, ill. Vandornyik, Szita, Káposzta, Telek. Kiállítva: Baranyi Tibor (87. – Unicum FC Mohora, a kispadról).
Smelkó Károly: – Az ellenfél minden csapatrészben felülmúlt minket. Gratulálok a Mohora megérdemelt győzelméhez!
Baranyi Tibor: – Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, sikerült az első félidőben egy komoly előnyre szert tennünk. A hazai csapatot mindenben felülmúlnunk, de a kisstílű játékvezetés mellett nem tudok elmenni most sem szó nélkül. Ami az egyik oldalon tizenegyes, az a másikon nem, a támadómat szó szerint vadásszák labda nélkül is, hátulról és ha ez ellen szót emelek az piros lap, a hazai oldalon pedig minden felett szemet huny a spori. Gratulálok a srácoknak, a Pásztónak pedig további sok sikert kívánok!

Szendehely FC – Héhalom SE 2–1 (1–1)
Szendehely, 100 néző, vezette: Boda V. (Horváth S., Rácz D.)
Szendehely FC: Boda L. – Dancsó, Pápai, Németh D., Kovács K. – Balogh M. (Magos), Németh Á., Maczkó, Matolcsi – Kaszás (Szegvári), Kakuk. Vezetőedző: Schwarcz Zoltán.
Héhalom SE: Szilágyi – Kolarovszki (Varju), Abért, Nagy Á. (Gyuriska), Vasas (Baranyi A.) – Tancsik, Nguyen, Fodor, Hajdu J. – Balog B. (Baranyi G.), Gólya (Lakatos V.). Vezetőedző: Berkes László.
Gl.: Kaszás (9.), Magos (83.), ill. Tancsik (30.). Sárga lap: Baranyi A., Hajdu J.
Schwarcz Zoltán: – A Héhalom ellen a szokásos nehéz, harcos meccset játszottuk. Sajnos a pályánk talaját az elmúlt időszak esőzései eléggé megviselték, így most sem a játék, hanem inkább a küzdelem dominált. Az első félidő elején megszereztük a vezetést, de a vendégek egy szabadrúgás után egyenlítettek. A szünet után az ellenfél edzője már a szerdai kupameccsre pihentetett, ami meg is látszott a mérkőzés képén, hiszen sok helyzetet dolgoztunk, de ezek nagy részét el is puskáztuk. A hajrában azonban Magos Mátyás egy klasszis megmozdulással eldöntötte a három pontot a javunkra, így mi örülhettünk a lefújás után.
Berkes László: – Picit rányomta a csapatunk mentális állapotára az április vége Bajnokok Ligája ritmus, hiszen hetek óta szerda-szombat ritmusban játsszuk a meccseinket, a jövő héten is ez vár majd ránk. Éreztem is a srácokon, hogy kicsit le voltak ülve, mert nem tesz jót ennyi találkozó egymás után. Nem akartam nagyon feltüzelni a fiúkat, mert szerdán egy nagyon fontos kupamérkőzés vár majd ránk, ott kell majd száz százalékos koncentrációval játszanunk. A Szendehely ellen a pálya meghatározta a játék képét, mind a két csapat sok hosszú labdával operált,  ennek fényében folyamatos játék nem is alakult ki. A kapuk elvétve forogtak veszélyben, abból a kevés lehetőségből pedig a házigazdák jöttek ki jobben és megnyerték az összecsapást. A döntetlent egy picit igazságosabbnak éreztem volna, mert a fiúk nagy munkát tettek bele ebbe a meccsbe is, de reméljük, hogy szerdán egy győzelem kárpótol majd bennünket és döntőt játszhatunk majd a Vármegyei Kupában, ami Héhalom településnek egy óriási dolog lenne. A játékosoktól is ez egy nagy ajándék lenne a községnek, mert nagyon sokat kaptunk tőlük, megérdemelné a település ezt az eredményt.

A csoport állása:

 


Vármegyei I. osztály, rájátszás a 9-12. helyért, 1. forduló:
Diósjenő SE – Bátonyterenyei TC 5–2 (2–0)
Diósjenő, 100 néző, vezette: Dobsonyi L. (Pálinkás S., Soós-Valenta B.)
Diósjenő SE: Tóth R. – Haljárszki, Pincze D., Varga M., Varga N. (Bregócs) – Pikács (Sebők), Pálinkás (Krajcsek), Balga L. – Monostori A. (Szabó L.), Bőgér D., Lami I. Játékos-edzők: Bőgér Dávid, Krajcsek Gergely.
Bátonyterenyei TC: Zsignár – Kiss B., Berki Sz., Zsákai (Simó), Kovács D. – Lenkei, Sárközi (Pál-Balázs), Gazdag, Almási – Myszor, Bocsi. Vezetőedző: Forgó Péter.
Gl.: Monostori A. (16., 47.), Lami I. (18., 55., 89.), ill. Gazdag (75.), Bocsi (81.). Sárga lap: Pikács, Balga L., Haljárszki, ill. Kovács D., Bocsi, Berki Sz., Almási.
Bőgér Dávid: – Sikerült egy viszonylag sima győzelmet aratnunk, aminek természetesen nagyon örülünk. Gyönyörű gólokat szereztünk és végig kézben tartottuk a mérkőzést. Gratulálok az egész csapatnak és külön Lami Pistinek a mesterhármasához. További sok sikert kívánok a bátonyterenyei együttesnek és mielőbbi felépülést kívánunk Sárközi Tominak.
Forgó Péter: – Sajnos az ezer sebből vérző csapatunk tovább gyengült, Sárközi Tamás “Veso” súlyos sérülést szenvedett, így a szezonban már nem tud játszani.  Ezúton is kívánunk neki mielőbbi gyógyulást, és bár még most nem érzi úgy, de semmiképpen nem szabad, hogy így legyen vége egy karriernek! Várjuk vissza egy olyan búcsúra, ami méltó egy ilyen játékoshoz! A meccsről annyit, gyengén játszottunk, két sérülés miatt már az első félidőben változtatni kellett az eredeti elképzeléseinken, ezután cserejátékos nélkül maradtunk, sajnos az eredmény reális. Jövő hétre egyelőre nem látom, hogy ki tudnánk állni…

Szécsény VSE – Berkenye SE 1–2 (0–1)
Szécsény, 100 néző, vezette: Kiss D. (Gecse Z., Bangó R.)
Szécsény VSE: Csampa – Pozsár, Rácz, Molnár Gy., Szokács – Juhász I. (Velki), Kántor, Bene (Lőrik) – Kovács S., Holman (Szmolnik), Oláh Á. Vezetőedző: Tőzsér Zsolt.
Berkenye SE: Maruszki – Fogarasi, Földvári D., Keresztes, Gyenes – Selmeci Á., Rusvay, Less, Selmeci T. – Greff, Fábri (Schlenk). Játékos-edző: Rusvay Gergely.
Gl.: Lőrik (87.), ill. Selmeci T. (19.), Rusvay (57.). Sárga lap: Juhász I., Rácz R., Oláh Á.
Tőzsér Zsolt: – Ahogy múlt héten is lenyilatkoztam, rúgott gól nélkül nem lehet mékőzést nyerni. A játékosok helyett én már nem fejelhetem be vagy rúghatom be a helyzeteket. Az első félidőben öt száz százalékos ziccert puskáztunk el és sajnos ennek ez a következménye. A labdarúgás örök törvénye, hogy ha nem rúgod be a helyzeteidet, akkor az ellenfél ezt megbünteti, ez történt most is. A mezőny legjobbja volt a kapusunk, Csampa Martin, aki védéseivel meccsben tartott minket. Gratulálok a teljesítményéhez, nem ennek az osztálynak a szintjén védett.
Rusvay Gergely: – Sok betegség és sérülés miatt csak tizenketten érkeztünk a meccsre, de hihetetlen lelkesen és szervezetten futballoztunk, ami győzelmet ért. Ami bosszantó, hogy nem sikerült lezárni hamarabb az összecsapást és erre a hosszabbításban majdnem rá is fizettünk.

A csoport állása:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában