Hagyományápolás

2024.04.28. 13:13

A népviselet napja két napon át színesítette a vizslási hétköznapokat

A hagyományok éltetése került középpontba az elmúlt napokban Vizsláson. A településen a népviselet napja alkalmából elismeréseket is átadtak, illetve a helyi óvodások Bocsi Éva babáin keresztül ismerkedhettek a népi öltözékekkel.

Veres Edina

A népviselet napját a vizslásiak idén két napon át ünnepelhették. Ahogy arról portálunk is beszámolt, szerdán a kazári Aba Sámuel Általános Iskola és a Kazár Nyugdíjasaiért Egyesület által a Magyar Népviselet Napja alkalmából rendezett programon a résztvevők a vizslási népviselet sokszínűségével és jellegzetességeivel is megismerkedhettek. 

Az eseménnyel kapcsolatban Sándor József, Vizslás polgármestere Facebook-oldalán számolt be arról, hogy összesen tizenegy vizslási lány és asszony öltött magára népviseletet a bemutatóval egybekötött zenés-táncos rendezvényen. A településvezető bejegyzéséből továbbá az is kiderült, hogy egy nappal később, azaz csütörtökön a Népművészet mestere címmel elismert babakészítő, Bocsi Éva látogatott el a helyi óvodába. A vizslási születésű népi iparművész bemutatta babáit a gyermekeknek, akik emellett a régi bodorról és főkötőről is hallhattak érdekességeket. Mint az a polgármester bejegyzésében olvasható, szintén ezen a napon köszönték meg Vincze Gyulánénak a hagyományok ápolása terén végzett tevékenységét, illetve Bocsi Sándor helytörténeti kutatómunkáját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában