Szívesen jön haza, ha meghívást kap

Az élet telis-tele van meglepő fordulatokkal. Ilyen ez a szituáció is, minthogy Mikecz Estillával e sorozat keretében – az ábécésorrend következtében – azonos napon, illetve oldalon szerepel az a P. Kerner Edit, aki az egykori Rákóczi úti Általános Iskolában nemcsak tanára volt az akkori tanulónak, hanem meglátva tanítványában a tehetséget, rábízta a János vitézben a gonosz mostoha szerepét.

Csongrády Béla

Az eltört korsó címû vígjátékának próbáján a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színházban 2018. június 11-én.

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Aztán férje, T. Pataki László Békák és bolondok című Losoncon bemutatott színművében Mikecz Estilla egyike volt a gyermekszereplőknek. A későbbiekben a Vertich színpadstúdióban is közös úton jártak. Az együttesben a Brémai muzsikusok című mesejátékban kutyaként debütált, az első igazán nagy feladatot 2008-ban Arthur L. Kopit abszurdjában, a Jaj apu…ban kapta. Aztán jöttek az újabb szép szerepek, például Müller Péter Márta című drámájában. Arra pedig különösen szívesen emlékszik, hogy 2012. május 29-én részese lehetett T. M. Plautus A hetvenkedő katona című darabja előadásának, amely a Zenthe színház létrejöttének dátuma is.

2009-ben a Bolyai János Gimnáziumban érettségizett, tanult az ELTE-n is, de nem adta fel színészi terveit sem. Végül is 2012-ben a kaposvári színházművészeti egyetemre került, ahol Vidnyánszky Attila volt az osztályfőnöke. 2017-ben diplomázott, s azóta is rendszeresen játszik a dunántúli városban, de nem szakította meg kapcsolatát szülővárosa színházával sem, sőt ösztöndíjasa a városi önkormányzatnak. Az elmúlt években többek között játszott a Tarnóczi Jakab rendezte Katajev-vígjátékban, A kör négyszögesítésében és a fiatal rendező által színre vitt H. v. Kleist-drámában, Az eltört korsóban.

Szívesen jön haza – természetesen egyeztetés után – szerepelni, annál is inkább, mert mind színészkollégáival, mind a produkciókban közreműködő úgymond háttérstáb tagjaival egyaránt baráti viszonyt ápol. Az új évadban várhatóan Olt Tamás Hét randi című zenés darabjában láthatja a helyi közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában