Top10

2024.02.26. 06:52

Gólyák költöztek Kisbágyonba, egy tarjáni srác meg Maranellóba – ezeket olvastátok a legtöbben múlt héten

Összeválogattuk a hét legolvasottabb cikkeit nektek. Íme, ezek voltak az elmúlt 168 óra legolvasottabb cikkei Nógrád vármegyében.

Nool.hu

10.  Többmilliárdos fejlesztés bejelentésére készül a nógrádi szakképzési centrum

Több milliárd forintból fejlődhet szűkebb hazánk több szakképző intézménye a közeljövőben.

9. Új üzlettel gazdagodott Salgótarján: holnap nyit a Kik

Hivatalosan is átadták a megyeszékhelyen az új Kik üzletet szerda délelőtt, amely csütörtökön már a vásárlók előtt is megnyitja kapuit.

8. Izgalmas szakmai versenyen álltak helyt Nógrád egészségügyi dolgozói

Összemérték tudásukat szűkebb hazánk egészségügyi dolgozói kedd délelőtt a Pásztói Margit Kórházban.

7. Zöldségközösséget teremtett Terényben a gazdálkodó házaspár

Dezsény Zoltán és felesége, Judit 10 évvel ezelőtt hozta létre a Magosvölgy Ökológiai Gazdaságot Terényben. A házaspár elindította saját zöldségközösségét, amely mára 150 háztartás számára biztosítja a zöldségeket egész évben. Az országban is ritkaságszámba menő mezőgazdasági formáról Dezsény Zoltán mesélt portálunknak.

6. Beköszöntött a jégkorszak a balassagyarmati kiállításon

A Magyar Természettudományi Múzeum legnépszerűbb kiállítása érkezett a balassagyarmati Vármegyeházára. A jégkorszakról szóló tárlat különleges tárgyi anyagok, gerinces ősmaradványok, tudományosan hiteles rekonstrukciók segítségével mutatja be a jégkorszak környezetre gyakorolt hatását.

5. Ferrari e-sport csapatát erősíti a fiatal salgótarjáni versenyző

A napokban derült ki, hogy a M1RA e-sportcsapatának a versenyzője, a nógrádi gyökerekkel rendelkező – korábban a Salgótarjáni Dornyay tájékozódási futója – Báldi Gergő a Scuderia Ferrari Esports Team egységében folytathatja a pályafutását. A magyar versenyzőre több platformon számít a Ferrari.

4. Kitüntetéssel ismerték el az ápolók elhivatottságát Balassagyarmaton

A Magyar Ápolási Egyesület Nógrád Megyei Szervezete a Magyar Ápolók Napján Kossuth Zsuzsanna emlékére festményt avatott és kitüntetéseket is átadott hétfőn a balassagyarmati kórházban.

3. Nógrád legaktívabb testnevelőit és iskoláit díjazták

Új elismerési formát vezettek be a testnevelők munkáját díjazva, csütörtökön a Vármegyeháza dísztermében köszöntötték a pedagógusokat és intézményvezetőket.

2. Weöres Sándor ihlette a balassagyarmati kutyamenhely nevét

Balassagyarmat önkormányzata a barnamezős területek rehabilitációját célzó projekten belül alakította ki a Harap utca 3. szám alatt a kutyamenhelyként is üzemelő gyepmesteri telepet, amelyet a San Lazaro Állatvédő Alapítvány január óta működtet. A létesítmény nevét ünnepélyes keretek között fedték fel kedden délután.

1. Elsőként tért vissza fészkébe a kisbágyoni gólya

Közeledik a tavasz. Ennek a legbiztosabb jele, legalábbis Kisbágyonban, hogy visszatért fészkébe a község gólyája. Idén kicsit korábban érkezett mint az előző években, így az egész vármegyében ő tért vissza elsőként téli útjáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában