E-sport

2024.02.20. 19:55

Ferrari e-sport csapatát erősíti a fiatal salgótarjáni versenyző

A napokban derült ki, hogy a M1RA e-sportcsapatának a versenyzője, a nógrádi gyökerekkel rendelkező – korábban a Salgótarjáni Dornyay tájékozódási futója – Báldi Gergő a Scuderia Ferrari Esports Team egységében folytathatja a pályafutását. A magyar versenyzőre több platformon számít a Ferrari.

Nool.hu

A világhírű olasz Forma-1 versenyistálló a 28 éves magyar versenyzővel egy éves szerződést kötött. A kétszeres túraautó e-sport világbajnok már bejárta a cég maranellói központját és részt vett az idei Ferrari F1-es autó bemutatásán, ahol természetesen ott volt a Charles Leclerc és Carlos Sainz is.

Báldi Gergő a Ferrari e-sport csapatát erősíti
Báldi Gergő, a Ferrari frissen szerződtetett új pilótája
Forrás: Facebook / Báldi Gergő

Báldi Gergő a korábbi években nemcsak a virtuális e-sportban – a Formula SimRacing világbajnokság 15 futamán vett rész – jeleskedett, hanem autóversenyzőként is helyt állt. Kilenc évvel ezt megelőzően a B3 Racing Team igazolta le, ahol Suzuki Swift versenyautójával az újoncok bajnokságában a második helyen rangsorolták.

„Ez a Ferrari, itt mindenhol a győzelem a cél”

Tavaly októberben megnyerte az Assetto Corsa Competizione platformon rendezett Ferrari Esport Series-t. Elsőségét elismerve a Scuderia Ferrari hivatalos eSport csapata erre az évre szerződtette. A tervek szerint a gárda különböző online GT-versenyeken fogja indítani.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában