TOP10

2023.06.19. 06:50

Trafibox, ballagás és medve - ezeket olvastátok a legtöbben a múlt héten

Nool

Elkészült Mátraverebély-Szentkút eddigi legátfogóbb, múltját és jelenét összefoglaló tudományos kötete. A kiadványból az is kiderül, hogy az ötvenes évektől hogyan ellenőrizték a búcsújáróhelyet, így próbálva ellehetetleníteni azt.

A nyugat-nógrádi térség egyik legnépszerűbb gasztronómiai eseménye a szécsénkei Lecsófesztivál. Idén azonban különös ok miatt hiúsul meg a szeptember első szombatjára tervezett rendezvény.

Nógrádban egyelőre egyetlen trafiboxot telepítenek a szakemberek: Bátonyterenyén, a Sulyom-hegyi elágazóban. Lenne igény több eszközre is, azonban azok beszerzése és telepítése igen magas anyagi terhet ró az önkormányzatokra – hangzott el a Nógrád Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének legutóbbi ülésén.

Rablásról, balesetekről és azok megelőzéséről számolt be portálunknak Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Gáspár Evelin jól teljesített a számonkérésen, amivel Instagram-oldalán is eldicsekedett. 

A ballagási ajándékok között igencsak nagy eltérések lehetnek az anyagiak tekintetében. E témát nemrégiben a Rádió1, Balázsék című reggeli műsorban is felvetették, amely kapcsán utánajártunk, hogy Nógrádban megtehetik-e a szülők, hogy méregdrága meglepetésekkel örvendeztessék meg az általános iskolát befejező gyermeküket.

Baleset történt Bátonyterenye belterületén, az Ózdi úton.

Medvét észleltek a besztercebányai kerület déli részén, a Medves-hegy körzetében.

Hetekig úgy állt a helyzet, hogy megszűnik a jótékonycélú kupakgyűjtés lehetősége hazánkban. Mint arról korábban beszámoltunk, július 1-jétől kizárólag a MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. és szerződéses partnerei lesznek jogosultak hazánkban a csomagolási hulladék gyűjtésére és átvételére. A MOL azon dolgozik, hogy a karitatív célra gyűjtött kupakok átvétele és gyűjtése folyamatos legyen.

Nem mindennapi élményben volt része a természetjáróknak Balassagyarmat határában. Hatalmas gombákra bukkantak a hétvégén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában