Jutalom

2023.06.13. 11:28

Nógrádban nem kapnak 10 milliós bankkártyát és lakást a ballagó nyolcadikosok

A ballagási ajándékok között igencsak nagy eltérések lehetnek az anyagiak tekintetében. E témát nemrégiben a Rádió1, Balázsék című reggeli műsorban is felvetették, amely kapcsán utánajártunk, hogy Nógrádban megtehetik-e a szülők, hogy méregdrága meglepetésekkel örvendeztessék meg az általános iskolát befejező gyermeküket.

Gubányi Patrik

Sok helyen már több tízmilliós ajándékok „társaságában” ballagnak a diákok az általános iskolából is

Forrás: pixabay/montázs

A Rádió1 reggeli, Balázsék című műsorában a minap érdekes témát boncolgatott Sebestyén Balázs, Rákóczi Ferenc és Vadon János. A beszélgetésükből kiderült ugyanis, hogy manapság már hazánkban is előfordul, hogy az iskolájuktól most búcsúzó nyolcadikosok méregdrága ballagási ajándékot kapnak, a tehetős szülők és családtagok lényegében egymásra licitálnak a luxusban. Elhangzott, hogy olyan végzős, azaz 14-15 éves diák is akad Magyarországon, aki saját lakást, 10 millió forinttal feltöltött bankkártyát vagy éppen limuzinos fuvart kap, amiért befejezte a nyolc általánost. A téma kapcsán utánajártunk, hogy a nógrádi diákok milyen értékű ajándékokra számíthatnak a hétvégi ballagásokon.

A Salgótarjáni Általános Iskola Kodály Zoltán Tagiskola egyik végzős tanulójának édesapja portálunknak név nélkül elmondta, hogy fia élményt kap erre az alkalomra, azaz egy szabadesést szimuláló szélcsatornás „repülésre” fizetik majd be.

Péterné Vadas Szilvia kérdésünkre úgy fogalmazott: amikor a ballagási ajándékozásról beszéltek fiukkal, Nándorral pár hónappal ezelőtt, nem értette, hogy miért jár neki  azért ajándék, hogy elvégzi a nyolc általánost, mert szerinte az teljesen természetes. Mint mondta: ennek ellenére a családtól persze kap egy kisebb összeget, de tudja, ha félévente új focicipőre van szüksége, akkor azt mindig megveszik neki. Az édesanya örül, hogy ilyen jól látja a világot a gyermeke, tisztában van az igazi értékekkel.

Az élmény a legfontosabb

A Salgótarjáni Általános Iskola Beszterce-lakótelepi Tagiskola egy végzős diákjának édesanyja szintén név nélkül nyilatkozott. 

– Ha tehetném, akkor mindent megadnék a gyerekemnek. Szeretne egy PC-t, Xbox-ot, illetve drágább és divatos sportruhákat is. Arra gondoltam, hogy egy életre szóló élménnyel jutalmazom őt, ellátogatunk az atlétikai világbajnokságra. Ballagás után egy kis ebédet rendezünk, ahol a barátaival közösen ünnepelhet. Természetesen a ballagási csokor és egy jelképes összeg nem maradhat el. Bízom benne, hogy kellemes, életre szóló lesz maga az esemény és az ebéd. Ezek mellett tudatosítom benne, hogy további lelki, szeretetteljes, anyagi és fizikai támogatást nyújtok neki a továbbtanuláshoz – ismertette az édesanya. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában