Medvefigyelő

2023.06.15. 13:56

Figyelem! Pozor! Medvét láttak a magyar-szlovák határon

Medvét észleltek a besztercebányai kerület déli részén, a Medves-hegy körzetében.

NOOL

Forrás: pixabay

Gombázók látták a medvét, vagy arra utaló nyomokat, de a beszámolók szerint a Ceredből Salgótarjánba vezető közút mellett is felbukkant. A lakosság nyugtalan – számolt be a Körkép.sk híroldal. Hozzátették: a medve Magyarország mai területéről az 1850–1860-as években kipusztult. 2014 elejétől vált újra állandóvá a jelenléte Salgótarján környékén, a Karancs–Medves vidékén. A felvidéki erdőségekből vélhetően az Ipoly-völgyön keresztül jut el a megtelepedésre alkalmas hazai élőhelyekre.

Június 12-én portálunk beszámolt arról, hogy Karancsságról érkezett bejelentés medveészlelésről a Magyar Országos Medvefigyelők csoportjához.

Május végén egy feltűnően világos szőrzetű példányt Karancsberény közelében láttak ólálkodik, míg egy idősebb, őszülő, feltehetően hím állatot a mihálygergei Komravölgyi víztározó területéről jelentettek a túrázók. 

Szintén a közelmúltban Nógrádmegyer és Szalmatercs közötti területen láttak medvét, valamint anyamedvét és bocsát vette fel a vadkamera Lucfalvánál.

Néhány tanácsot is öszegyűjtöttünk szakemberek segítségével, mi a teendő, ha medvével találkoznánk a nógrádi erdőkben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában