Balesetmegelőzés

2023.06.16. 06:55

Nógrádban csak egy helyszínen vadászhat gyorshajtókra trafibox

Nógrádban egyelőre egyetlen trafiboxot telepítenek a szakemberek: Bátonyterenyén, a Sulyom-hegyi elágazóban. Lenne igény több eszközre is, azonban azok beszerzése és telepítése igen magas anyagi terhet ró az önkormányzatokra – hangzott el a Nógrád Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének legutóbbi ülésén.

G. E.

Nógrád Vármegye Önkormányzatának legutóbbi közgyűlésén napirendre került a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság tavalyi tevékenysége is. Arról dr. Somssich Gabriella rendőrkapitány számolt be a képviselőknek. A tájékoztatót követően lehetőségük volt a jelenlévőknek kifejteni véleményüket, feltenni kérdéseiket. Cseresznyés István jobbikos képviselő felvetette, hogy meglátása szerint az egyik leginkább balesetveszélyes gócpont Bátonyterenyén a 21-es számú úti kihajtónál lévő, a Sulyom hegynél található útszakasz. A gyorshajtók ellen ezen a területen lenne érdemes bevetni a trafiboxot.

– Az első ilyen szerkezetet Nógrád vármegyében pontosan ezen a helyen fogják telepíteni – fogalmazott dr. Somssich Gabriella. – Több önkormányzat is szeretett volna az általa balesetveszélyesnek ítélt útszakaszokon trafiboxot kihelyezni, azonban mivel azok megrendelése és telepítése is komoly anyagi terhet ró az önkormányzatokra, egyelőre parkolópályára tették a kérdést. 

Mint mondta, reményeik szerint a Sulyom-hegynél az ősz folyamán elhelyezik a szerkezetet. Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere a témával kapcsolatban kifejtette: az említett szakaszon sok baleset történik, mivel a 21-es számú főút négysávosítását követően nagyon körültekintően kell a sofőröknek mind jobbra, mind balra kifordulni Bátonyterenyéről a főútra. Ezért a balesetek számának csökkentése érdekében döntött úgy a városvezetés, hogy a trafibox telepítéséhez szükséges mintegy másfél millió forintot biztosítja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában