Programcsere

2023.06.12. 09:55

Különös ok miatt hiúsul meg a szécsénkei Lecsófesztivál

A nyugat-nógrádi térség egyik legnépszerűbb gasztronómiai eseménye a szécsénkei Lecsófesztivál. Idén azonban különös ok miatt hiúsul meg a szeptember első szombatjára tervezett rendezvény.

Hegedűs Henrik

Idén nem fognak finomságok rotyogni a bográcsokban

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Henrik

A Técsői Móricz Kálmán Művelődési Ház udvarán minden esztendőben ilyenkor szinte egy tűt sem lehet leejteni, annyi érdeklődő forgolódik a helyszínen. Amíg az oldalsó részen a bográcsokban rotyognak a paprikával, paradicsommal és kolbásszal alaposan feldúsított készítmények, a színpadon és előterében színes programok szórakoztatják a közönséget. Amit ezúttal senki sem élvezhet.

A részletekről Hevér Boglárka, a település polgármestere számolt be portálunknak. A művelődési ház mellett közvetlenül található romos, egykori mezőgazdasági épület tulajdonosai ugyanis a közelmúltban bejelentették, szeretnék minél előbb értékesíteni a lepusztult állagú ingatlant, éppen ezért körbekerítik azt, ami érinti a Lecsófesztivál főzésre használt területét, ezért képtelenség a korábbi színvonalon lebonyolítani az eseményt, és így a szükséges szerződések megkötését sem vállalhatja be előre az önkormányzat.

– A Lecsófesztivál pótlására más ötletet találtunk – folytatta a polgármester. 
– Kitaláltunk egy Szécsénkei Nyár fantázianevű sorozatot. Itt a lakosság kívánságait figyelembe véve igyekszünk mindenkit megszólítani. Lesz egy délután a mulatós muzsika kedvelőinek, egy augusztus esti diszkó Nógrád-szerte elismert lemezlovasok közreműködésével, egy másik alkalommal pedig a komolyzene szerelmeseinek kedveskedünk vonósnégyes-hangversennyel. Ezen kívül szervezünk egy családi napot, aminek apropója, hogy idén százhúsz éve egyesült Alsó- és Felsőszécsénke. Éppen ezért a két településrész lakóit meghívjuk egymással versenyezni.  A tervek szerint kötélhúzásban, villámkvízben, egyéb játékokban mérik majd össze testi-szellemi erejüket kisebbek és nagyobbak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában